İran'dan Suriye için yeni teklif

İran yönetimi, Suriye'nin güneybatısında ilan edilen ateşkesin tüm ülkeye genişletilmesini talep etti. Tahran, "Sahadaki gerçekliği dikkate almayan hiçbir anlaşma başarılı olamaz" çıkışı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye yönetiminin en güçlü bölgesel müttefiki İran, ülkenin güneybatısında cuma günü ilan edilen ateşkesin tüm ülkeye genişletilmesi çağrısı yaptı. İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ateşkesin ancak bu şekilde faydalı olacağı belirtildi.

Açıklamada, "Ateşkes anlaşması Suriye'nin tamamına genişletilmesi ve Astana görüşmelerinde gerilimi düşürmek için ele aldığımız tüm bölgeyi kapsaması halinde meyve verebilir" denildi. İran Dışişleri sözcüsü Behram Kasımi, "İran Suriye'nin egemenliğini ve güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Dolayısıyla ateşkes belirli bir bölgeyle sınırlı olamaz. Sahadaki gerçekliği dikkate almayan hiçbir anlaşma başarılı olamaz" ifadeleri kullandı.

Pzar günü (dün) başlayan ateşkes, G20 zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı donald Trump'ın ilk kez yüzyüze görüşmesinin ardından ilan edilmişti. Rusya-ABD-Ürdün tarafından ilan edilen ateşkes Suriye'nin Ürdün ve İsrail sınırındaki bölgelerini kapsıyor. (Dış Haberler)