Diana'nın 'özel hayat' belgeseli yayınlandı

Prenses Diana'yla ilgili yayınlayan yeni belgeselde eski prenses önemli itiraflarda bulunuyor. Belgesel 31 Ağustos'a kadar gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galler Prensesi Diana'nın özel hayatına ilişkin uzun zamandır beklenen Kendi Ağzından Diana (Diana: In Her Own Words) belgeseli İngiltere'nin Channel 4 televizyonunda yayınlanmaya başlandı.

Belgesel Prenses Diana'nın 1992 ve 1993 yılında kamuoyu önünde konuşmalarına yardımcı olması için kendisine ders veren aktör Peter Settelen'le gerçekleştirdiği konuşmalardan oluşuyor. The Guardian gazetesinin haberine göre Settelen'in statüsü konuşma terapisti olarak geçiyorsa da aslında profesyonel bir eğitmen değil ve bu sebepten ötürü Galler Prensesi karşılıklı sohbetlerde en mahrem konularda en dobra ifşaatlarda bulunuyor. Bu yüzden Diana'nın yakın çevresinden çok sayıda isim, özellikle çocuklarının namına, belgeselin yayınlanmasına karşı çıktı. Diana'nın oğulları Prens Harry ve William da belgeselin yayından kaldırılmasını talep etmişti.

'SARAYI ONUNLA TERK EDEBİLİRDİM' 

Belgeselde en çok ses getiren bölümlerden biri Prenses Diana'nın yaşadığı en büyük aşkının eski koruması Barry Mannakee'yle olan  ilişkisi olduğunu itiraf ettiği sahne oldu. Diana  Barry Mannakee'nin önce kovulduğunu sonra da bir motosiklet kazasında öldüğünü söylüyor. Eski Galler Prensesi, Barry Mannakee için sarayı terketmeyi bile düşündüğünü iddia ediyor. Hem Prenses Diana hem de Barry Mannakee'nin ölümünün üstündeki şüphe bulutları hâlâ dağılmış değil.

'NE YAPMAN GEREKTİĞİNİ HİÇ BİLMİYORUM'

Diana aynı zamanda belgeselde Prens Charles'a evlenmeden çok kısa bir süre önce sorduğu, "Bana aşık mısın?" sorusunu "Aşk nedir ki..." gibi bir cevapla geçiştirmesine ne kadar bozulduğunu anlatıyor. Evliliklerinde hiç sevgi olmadığını vurgulayan Diana akıl danışmak için kraliçeye giderek "Ne yapmam gerekiyor" diye sorduğunu Kraliçenin de, "Ne yapman gerektiğini hiç bilmiyorum. Charles ümitsiz bir vaka" deyince tamamen yıkıldığını söylüyor. Bu arada Prens Charles'ın da bütün Galler prenslerinin bir metresi olduğu için kendisinin de bir metres sahibi olmayı istediğini söylüyor. Kendi Ağzından Diana belgeseli prensesin hayatını kaybettiği 31 Ağustos'a kadar yayınlanacak.  (Dış Haberler)