Fransa 'yemek masasında ölenler'i tartışıyor!

Fransa günlerdir bu ölümleri konuşuyordu... Yemek masasında ölü bulunan iki erkeğin neden hayatını kaybettiğine dair spekülasyonlar alıp yürümüştü. Otopsi sonucu şaşkınlık yarattı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa günlerdir, Authon-du-Perche adlı küçük köyde teraslarında yemek yerken hayatlarını kaybeden iki kişinin niçin öldüğünü tartışıyordu. 38 yaşındaki Olivier Boudin yerde yatarken, 69 yaşındaki Lucien Perot da yemek masasında sandalyesinde otururken ölü bulunmuştu. Masada yarı dolu bir tabak, konserve fasulye, et, camembert peyniri, birazı yenmiş bir baget ekmek ve bir kadeh şarap vardı.

KOMŞULARI ANLAMADI

Sabah erken saatte terasın önünden geçerken ikiliyi gören bir komşuları, önce sarhoş olduklarını zannetti. "Aşırı içmiş olmalılar diye düşündüm" diyen komşu, öğle saatlerinde evin önünden tekrar geçtiğinde saatlerdir hiç hareket etmediklerini fark etti ve polisi aradı.

Polis ikilinin arasında bir kavga izine rastlamadı. Eve hırsız da girmemişti. Bu ölümler kısa sürede ülke gündemini meşgul eden bir gizeme dönüştü. Spekülasyonlar aldı yürüdü.

masa

YEMEKLER PASTEUR ENSTİTÜSÜ'NDE TEST EDİLDİ

İkilinin önce zehirlendiğinden şüphelenildi; masadaki bütün yemekler analiz için Paris'teki Pasteur Enstitüsü'ne gönderildi. Sonuçlar 'negatif' çıkarken, Belediye Başkanı Patrice Leriget masada yarım kalan yemek ve olay yeri hakkında "Sanki zaman durmuş gibiydi" diyordu.

OTOPSİ SONUCU AYDINLATTI

Günler süren spekülasyonun ardından gerçek, yaklaşık bir hafta sonra gelen otopsi raporuyla ortaya çıktı. Buna göre, yemek sandalyesinde otururken ölen 69 yaşındaki Lucien Perot'nun boğazına et kaçmıştı. Perot'nun bazı dişlerinin olmaması nedeniyle eti iyi çiğnemeden yuttuğu ve boğulduğu tespit edildi.

Yerde sırtüstü yatarken ölü bulunan 38 yaşındaki Olivier Boudin'in ise genetik bir kalp hastalığı olduğu ortaya çıktı. Otopsi raporuna göre o da, arkadaşının öldüğünü görünce kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

'RAHATLADIK'

Ölümlerin aydınlatılmasından sonra, kasabalılar Le Parisien gazetesine konuştu. Bir kişi, 'baba-oğul' gibi olan ikilinin başına gelenler için "Aptalca bir ölüm. Sebebinin ortaya çıkması ise rahatlatıcı" dedi. (Dış Haberler)