Trump'ın eski yardımcısına FBI baskını

ABD'de Rusya'nın seçimlere müdahale ettiğine ve Başkan Trump'ın ekibinin bundan haberi olduğuna dair soruşturma devam ediyor. FBI'ın, Trump'ın eski seçim kampanyası şefinin evine baskın yaptığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın eski kampanya şefi olan ve Rusya soruşturmasının kilit isimlerinden biri olarak görülen Paul Manafort'ın evinin FBI tarafından basıldığı ortaya çıktı. FBI, 26 Temmuz günü şafak vaktinde düzenlenen baskında bazı belgelere el koydu.

Washington Post gazetesinin özel haberine göre, FBI Manafort'un Virginia'daki evine şafak vaktinde bir arama emriyle gitti ve bir dizi belgeye el koydu. Baskın Manafort'un Senato İstihbarat Komitesi'ne Rusya soruşturması hakkında ifade vermesinden bir gün sonra yapıldı.

Washington Post'a isim vermeden konuşan Beyaz Saray yetkilileri, el konulan belgelerin Manafort tarafından zaten soruşturma kapsamında yetkililere teslim edilen dokümanların kopyası olduğunu savundu. Bir yetkili, FBI'ın Manafort'u Rusya soruşturmasından başka konularda köşeye sıkıştırarak işbirliğine ve Beyaz Saray hakkında muhbirlik yapmaya zorlamak istediğini öne sürdü. (Dış Haberler)