Beyaz Saray İncirlik için 26 milyon dolar istedi

Amerikan Hava Kuvvetleri, İncirlik'te yeni bir yatakhane için 26 milyon dolar istedi. Beyaz Saray'ın son bütçe teklifinde, yine Türkiye'de bulunan ama yeri belirtilmeyen bir 'ileri operasyon tesisi' için de 6.4 milyon dolar bütçe istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'nın Washington'ı IŞİD'e karşı YPG ile işbirliği yaptığı için eleştirdiği bir dönemde, Amerikan Hava Kuvvetleri'nin Türkiye'deki askeri tesisleri için 30 milyondan fazla ek bütçe istediği ortaya çıktı. Buna göre, Beyaz Saray'ın 2018 bütçe teklifinde 26 milyon doları İncirlik için olmak üzere Türkiye'de harcanmak için 30 milyon dolardan fazla bir mabla yer alıyor.

Haber, ABD ordusuna ilişkin özel haberleriyle bilinen Stars and Stripes gazetesinde yayınlandı. Buna göre, Irak ve Suriye'deki IŞİD karşıtı operasyonlarda kullanılan İncirlik Üssü'ndeki Amerikan Hava Kuvvetleri askerleri için bir yatakhane yapılması planlanıyor. Bütçe teklifinde, 216 Amerikan askerinin kullanacağı belirtilen yatakhane için 26 milyon dolar isteniyor.

Yine Türkiye'de bulunduğu belirtilen ancak yeri verilmeyen bir 'ileri operasyon tesisi' için de 6.4 milyon dolar bütçe istendi. Stars and Stripes, bu noktanın neresi olduğu konusunda askeri kaynaklardan 'güvenlik gerekçesiyle' bilgi alamadığını yazdı.

Haberde, "Ordunun Türkiye'deki misyonu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Temmuz 2016'daki başarısız darbe girişiminden sonra muhaliflere, yargıçlara ve çeşitli sivil kuruluşlara baskısı konusundaki artan uluslararası baskıya rağmen sürüyor" ifadeleri dikkat çekti. (Dış Haberler)