Üstsüz fotoğrafa büyük tazminat

Kate Middleton'un fotoğrafını çeken Fransız gazeteleri tazminata mahkum edildi. Davada 6 kişi yargılanmıştı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de Cambridge Düşesi Kate Middleton, üstsüz fotoğraflarının yayınlanması nedeniyle açtığı davada 100 bin euro tazminat almaya hak kazandı.

Fotoğraflar, 2012 yılında çift Fransa'nın güney doğusundaki Provence'de tatil yaparken çekilmiş ve Fransız Closer dergisinde yayınlanmıştı. Middleton'ın güneşlenirken çekilmiş olan  mayolu fotoğrafları ise yerel gazete La Provence'te yayınlanmıştı.  Le Provence gazetesi de 3 bin euro tazminat ödemeye mahkum edildi. Fransa'da Paris mahkemesinden çıkan kararda Middleton'un fotoğraflarını bu şekilde çekilip yayınlanmasının mahremiyetinin ihlali olduğuna kanaat getirdi.

DAVADA ALTI KİŞİ YARGILANDI

Mayıs ayında başlamış olan davada altı kişi yargılandı. Paris merkezli ajans fotoğrafçıları Cyril Moreau ve Dominique Jacovides, İngiliz Kraliyet Ailesi üyelerini geniş açılı teleobjektiflerle çekmekle suçlanıyordu. Davada yargılananlar arasında Closer'ın editörü Laurence Pieau, derginin sahibi olan Mondadori grubu yöneticisi Ernesto Mauri, La Provence fotoğrafçısı Valeria Suau ve La Provence editörü Marc Auburtin gibi isimler yer alıyor. (Dış Haberler)