İran: Türkiye ziyareti tarihi ve belirleyiciydi

Hamaney'in başdanışmanı Velayeti İran Genelkurmay Başkanı Bakıri'nin ziyaretini 'tarihi ve belirleyici' olarak değerlendirdi. Velayeti, Irak'ta referanduma karşı olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri'nin 15 Ağustos'ta yaptığı üç günlük Türkiye ziyaretinin 'tarihi ve belirleyici' bir olduğunu söyledi. Basın toplantısında gazetecilerin sorusu üzerine Bakıri'nin ziyaretini değerlendiren Velayeti, "Bu ziyaret için Türkiye'nin gösterdiği ilgi ve Ankara'da yapılan görüşmelerin içeriği ve türü bakımından, ziyaret oldu" dedi.

Bakıri'nin lider Ayetullah Hamaney'den sonra ülkenin en üst düzey askeri yetkilisi olduğunu hatırlatan Velayeti, bu düzeyde bir ziyaretin İran İslam Devrimi'nden sonra ilk defa gerçekleştiğini vurguladı. İran ve Türkiye'nin iki kadim komşu olarak ikili ve bölgesel ilişkiler konusunda çoklu ortak yönlerinin bulunduğunu kaydeden Velayeti, ilişkilerin gelecekte daha da gelişmesini istediğini söyledi.

'İRAN OLARAK REFERANDUMA KARŞIYIZ'

Velayeti, Irak Bölgesel Yönetimi tarafından 25 Eylül'de yapılması öngörülen bağımsızlık referandumu içinse, "Bu Irak'ın bölünmesinin başlangıcı olur. İran olarak Irak'ın toprak bütünlüğünü destekliyoruz ve referanduma karşıyız" diye konuştu. (DHA)