Irma Karayip adalarını yıktı

Irma kasırgası Karayiplerde büyük bir yıkım yarattı. Bölgede en az 17 kişi öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Karayip bölgesinde meydana gelen Irma kasırgası bölgede büyük çapta hasara yol açtı. Kasırganın vurduğu ki farklı bölgede en az 17 kişi hayatını kaybetti.

Irma kasırgası Porto Riko adasını beklenen en yüksek şiddetle (5) vurdu. Bölgedeki küçük adalardan biri olan Barbuda büyük oranda yaşanamaz hale geldi.  Ciddi oranda hasarın meydana geldiği St. Martin adasında en az sekiz ölü var. St Martin'de aynı zamanda Karayiplerin en büyük üçüncü havaalanı yıkıldı. Barbuda'da ise en az bir çocuk öldü. Barbuda Başbakanı Gaston Browne adada büyük bir yıkım yaşandığını açıklayarak uluslararası kamuoyunu yardıma çağırdı. Browne, adadaki bütün konutların zarar gördüğünü ifade etti. Barbuda'da hem telefon hem de sular kesilmiş durumda. Porto Riko'da ise adanın yarısında elektrik yok. 1800 kişilik nüfusa sahip Barbuda'da halkın yarısı evini kaybetti. Gaston Browne Barbuda'da yaklaşık 150 milyon dolarlık hasar olduğunu söylüyor.

'DURUM HİÇ İYİ GÖZÜKMÜYOR'

Irma kasırgasının Cumartesi veya Pazar günü 4 şiddetine düşerek Florida'ya ulaşması bekleniyor. Florida'da ise olağanüstü hal ilan edildi. ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamada, "Durum hiç iyi gözükmüyor" dedi. Ulusal Kasırga Merkezi (NHC) fırtınanın Dominik Cumhuriyeti'nin kuzey-kuzeybatısına doğru ilerlediğini açıkladı. Irma bölgede Küba, Dominik Cumhuriyeti, Haiti gibi adalar için hâlâ büyük bir risk teşkil ediyor.  (Dış Haberler)