Las Vegas'ta silahlı saldırı: En az 58 kişi ölü

Las Vegas'taki bir konsere otomatik silahla saldırı düzenlendi. Saldırıda 50'den fazla kişinin hayatını kaybederken 500'den fazla kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Las Vegas kentindeki dünyaca ünlü Mandalay Bay Hotel'in casinosundaki bir konsere silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırı sonrası büyük panik yaşanırken, çok sayıda kişi hastanelere kaldırıldı. Saldırıda 50'den fazla kişinin hayatını kaybederken 500'den fazla kişi yaralandı. Hastane sözcüsü tarafından yapılan yapılan açıklamada yaralılardan 14'ünün durumunun kritik olduğu bilgisi verildi.

Las Vegas saldırganı 64 yaşında çıktıLas Vegas saldırganı 64 yaşında çıktı

Akşam saatlerinde, ölü sayının 58'e yükseldiği belirtildi.

Polis, saldırının gerçekleştiği bölgeden insanların kaçınma gerektiğini duyururken, otelin 31'inci katından ateş eden saldırganın önce silahlı çatışma sonucu öldürüldüğü daha sonraysa intihar ettiği söylendi. Las Vegas Maccarran Havalimanının kapatıldığı kaydedildi.

Olaya ait olduğu belirtilen ve sosyal medyada yayınlanan videoda çok sayıda ağır silahla seri şekilde ateş açıldığı duyuluyor.

Saldırının ardından polis birden fazla saldırı üzerinde duruyordu. Ancak Las Vegas Polisi (LVMPD) resmi Twitter hesabından düzenlenen saldırıda başka bir saldırgan olmadığını açıkladı.

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

ABD Devlet Başkanı Donald Trump, saldırıdan sonra Twitter üzerinden başsağlığı mesajı yayınladı. Trump, "Las Vegas'taki korkunç saldırıda yaşamını yitirenlere ve ailelerine en içten taziyelerimi iletiyorum. Tanrı sizi kutsasın" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, saldırı nedeniyle ulusal yas ilan edildiğini söyledi. Trump, ABD’de saldırıya ilişkin düzenlediği basın toplantısında "Bu bütünüyle kötülük kokan bir eylem. Bayrağımızın yarıya indirilmesi emrini verdim. Çok büyük öfke duyuyor olsak da, bizi tanımlayan öfke değil, sevgimizdir. Bu da hep böyle kalacaktır. Kaosta ışık bulmak kolay değil, ancak en karanlık alan bile tek bir umut ışığıyla aydınlatılabilir" dedi.

ERDOĞAN'DAN KINAMA

Saldırının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Türk milleti adına başsağlığı' diledi ve saldırıyı kınadı. Erdoğan, "ABD'nin Las Vegas şehrinde yaşanan terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle, saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere tüm ABD halkına Türk Milleti adına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

POLİSTEN VİDEO UYARISI

Polis saldırının hemen ardından yaptığı açıklamada operasyonun sürdüğü, bu nedenle bölgeden video paylaşımı yapılmasının polis memurlarının hayatını riske atabileceği uyarısında bulundu.

(REUTERS-HABER MERKEZİ)