Cenazesinde 'dirilen' adama ölü raporu

Cenazesinde uyandığı zannedildi, acilen hastaneye götürüldü... Peru'da yaşanan olayda doktorlar aileye inanmadı; aile ise hastaneyi suçladı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Latin Amerika ülkesi Peru, cenazesinde hayatta olduğu zannedilen ancak hastanede yeniden 'ölü' raporu verilen bir adamı konuşuyor. Olay, kanal tedavisi sırasında ameliyat geçirdikten sonra ateşlenerek hayatını kaybeden 28 yaşındaki Watson Franklin Mandujano Doroteo'nun cenazesinde yaşandı. Ailesi, açık tabutla düzenlenen törende, Doroteo'nun nefes aldığını görerek doktor çağırdı.

Cenazeye gelen doktor, Doroteo'nun yaşam sinyalleri verdiğini teyit etti. Ardından da genç adam tabuttan çıkarılarak acilen hastaneye götürüldü. Ancak burada, ölü olduğu teyit edildi.

Ailesi, Doroteo'nun tüm bu süreç boyunca esasında hayatta olduğunu, 21 Ekim'deki kanal tedavisi operasyonu sonrasında çok ağır ilaçlar aldığını ve son ana kadar yaşadığını savunarak doktorları suçladı. Hastane yetkilileri ise Doroteo'nun tabutun içindeyken nefes alıyor gibi görünmesini, yani göğsünün inip kalkmasının ölümden sonra kaslarda görülen bazı titremelere bağladı. (Dış Haberler)