Putin'e karşı bekar anneler için aday oldu

Rusya'da gazeteci ve insan hakları aktivisti Yekaterina Gordon mart ayındaki başkanlık seçimleri için aday oldu. Bağımsız bir aday olduğunu vurgulayan Gordon, kadın hakları üzerine bir kampanya yürütecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'da ünlü televizyon sunucusu Kseniya Sobçak'ın ardından gazeteci ve insan hakları aktivisti Yekaterina Gordon da başkanlık seçimlerine adaylığını koydu. Gordon, seçim kampanyasını bekar anneler ve çocuklarının sesini duyurmak için kullanacağını açıkladı.

İki çocuk annesi olan 37 yaşındaki Gordon, bağımsız bir aday olduğunu söyledi. Gordon, "Seçimde çok fazla popülist tema var. Fakat tek bir gerçeklik söz konusu, o da bizim bekar anneler ülkesi olduğumuz. Ve kimse onlarla ilgilenmiyor" dedi. Bugüne dek hiç oy kullanmadığını söyleyen Gordon, sahip olduğu hukuk bürosu vesilesiyle Rusya'da kadınların sorunlarını yakından bildiğini anlattı.

Mart 2018'de düzenlenmesi beklenen başkanlık seçimlerine aylar kala, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin adaylığını henüz resmen açıklamış değil. Bazı muhalefet üyeleriyse, Kremlin'in el altından 'renkli adayları' destekleyerek katılım oranını artırmayı ve liberal mıhalefet bölmek istediğini savunuyor. Kremlin bu iddiayı reddediyor. (Dış Haberler)