New York'ta bir araç yayaların arasına daldı

ABD'nin New York kentinde bir araç, yayaların arasına girdi. Polis olayda ölenler ve yaralananlar olduğunu açıkladı. Reuters'a açıklama yapan ve ismi açıklanmayan hükümet yetkilileri olayın "terör" saldırısı olduğunu öne sürdüler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin New York kentinde bir aracın yayaların arasında girdi. Bölgeden silah seslerinin geldiği ve bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi. New York polisi, sayı vermemekle birlikte olayda hayatını kaybedenler ve yaralananlar olduğunu açıkladı. Açıklamada, aracının kullanan kişinin vurulduğu ve gözaltına alındığı da aktarıldı.

SALDIRGANIN YAKALANDIĞI AN

29 yaşındaki Özbek asıllı saldırganın isminin Sayfullo Saipov olduğu açıklanırken, yakalanma anına ait görüntüler de sosyal medyada paylaşıldı. Saipov'un 2010 yılında ABD'ye geldiği anlaşıldı.

New York'un Manhattan bölgesinde bir araç yayaların arasına daldı. CBS kanalının haberine göre, olayda en az 15 kişi yaralandı. Ajansların olay yerinden geçtiği fotoğraflarda da yerden yatan bazı kişilerin üzerinin örtüldüğü görüldü.

ABC kanalına konuşan bir görgü tanığı ise bisiklet yoluna giren bir pick-up'ın birkaç kişiye çarptığını aktardı. Aynı tanık 9-10 el silah sesi duyduğunu dile getirdi. Sosyal medyadan paylaşım yapan çevredeki insanlar, silah sesleri duyduklarını söylediler. Bazı görgü tanıkları ise saldırganın "Allahu ekber" diye bağırdığını iddia etti.

The New York Times ve CNN'in haberine göreyse en az 8 kişi yaşamını yitirdi.

UBER ŞOFÖRÜ

Öte yandan saldırganın, taksiler için kullanılan Uber programı kullanıcısı olduğu da ortaya çıktı. Bir Uber yetkilisi Saipov’un güvenlik geçmişi taramalarından geçtiğini ve zanlıyla ilgili daha fazla bilgiye ulaşılabilmesi için FBI’a gereken tüm desteğin verildiğini söyledi.

'TAKLİT SİLAH'

Saldırıyla ilgili Twitter'dan açıklama yapan New York polisi, ölenler ve yaralananlar olduğunu açıkladı. Açıklamada aracın bisiklet sürenleri ve yayaları ezdikten sonra, başka bir araca çarptığı belirtildi. Elinde "taklit silah" olan şüphelinin polis tarafından vurduğu ve gözaltına alındığı da kaydedildi.

Reuters haber ajansına açıklama yapan, ABD hükümetinden 2 yetkili olayın "terör" saldırısı olduğunu söylediler. Yetkililer, FBI'ın da soruşturmada New York polisiyle birlikte görev alacağını belirttiler.

NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI: BU BİR TERÖR SALDIRISI

Olay sonrasında canlı yayında açıklamalarda bulunan New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, 8 kişinin öldüğünü duyurdu.

'Bu bir terör saldırısıdır' diyen Belediye Başkanı Blasio, soruşturmanın daha derinleştirileceğini duyurdu, 'elimizdeki bilgiler artacak' açıklamasında bulundu.

TRUMP'TAN İLK MESAJ

ABD Başkanı saldırıdan sonra Twitter hesabından açıklama yaptı. Trump , "Görünen o ki New York'ta bir başka saldırı çok hasta ve dengesiz birisi tarafından gerçekleştirildi. Emniyet birimleri çok yakından takip ediyor. ABD'DE OLMAZ!" açıklamasında bulundu.

(DIŞ HABERLER)