Avusturya'nın deneyimli siyasetçisi tacizden gitti

Hollywood'un en tanınmış yapımcılarından Harvey Weinstein'ın onlarca kadını taciz ve tecavüz ettiğinin ortaya çıkması sonrası Avrupa siyaseti de benzer ifşaatlarla çalkalanıyor. Avusturya solunun en tanınmış siyasetçilerinden Peter Pilz, cinsel taciz iddiaları üzerine milletvekilliğinden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avusturya siyasetinin en tanınmış isimlerinden Peter Pilz, hakkındaki cinsel taciz iddiaları nedeniyle milletvekilliğinden istifa etti. Pilz, suçlamaların açığa çıkarılmasına yardımcı olacağını da vaat etti.

Avustuya'da sol siyasetin emektar isimlerinden biri olan 63 yaşındaki Pilz'in, dört yıl önce Alpler'de düzenlenen bir konferansta, merkez sağcı Avrupa Halk Partisi'nin kadın bir çalışanını üst üste elle taciz ettiği öne sürülüyor. Haftalık Falter gazetesinde bugün yayımlanan haberde, Pilz'in bu sırada 'kısmen sarhoş' olduğu belirtiliyor.

'HATIRLAMAMAK BAHANE DEĞİL'

Avusturyalı siyasetçi bugün düzenlediği basın toplantısında iddiaya konu olan olayı hatırlamadığını savunup "Hatırlamamak bir bahane değil. Hatırlamasam bile çok ciddiye aldığım bu suçlamalar nedeniyle, yeni oluşturulan parlamentoda görev almayacağım. Perşembe günkü yemin törenine katılmayacağım" dedi. Pilz, Falter gazetesinin yayın yönetmeninin haberi yayınlamadan önce yeterince araştırma yaptıkları konusunda kendisini ikna ettiğini aktararak, suçlamaların açığa çıkarılması için çalışacağını söyledi. Avusturyalı siyasetçi, eski bir meslektaşının taciz suçlamasını ise reddetti.

PETER PILZ KİMDİR?

Yeşiller kökenli Pilz, insan hakları ihlalleri nedeniyle yabancı ülkelere silah satışlarına muhalefeti ve yolsuzluk soruşturmalarına katkılarıyla tanınan bir siyasetçi. Son olarak, Yeşiller'den ayrılıp kendi partisini kurması ve geçen ay düzenlenen seçimlerde barajı geçip parlamentoya girerken, Yeşillerin barajın altında kalmasıyla gündeme gelmişti. Pilz, bugüne dek Avusturya siyasetinin en renkli isimlerinden biri olarak da görülüyordu. Partilerde rock şarkıları söylemeyi sevmesi ve dobra diliyle tanınıyordu.

Hollywood'un en tanınmış yapımcılarından Harvey Weinstein'ın onlarca kadını taciz ve tecavüzle suçlanmasının ardından İngiliz siyasetinde de benzer ifşaatlar sonucu Savunma Bakanı Michael Fallon'ın yanı sıra iki vekil görevden alınmıştı.

Avrupa Parlamentosu'nda cinsel taciz skandalıAvrupa Parlamentosu'nda cinsel taciz skandalı