İran: Esad yakın zamanda Rakka'ya yürüyecek

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in üst düzey danışmanlarından Ali Ekber Velayeti'den Rakka açıklaması: Suriye ordusu yakın zamanda Fırat'ın doğusuna ilerleyecek ve Rakka'yı özgürleştirecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şam yönetiminin, ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) IŞİD'den temizlediği Rakka'ya saldırı düzenleyeceği öne sürüldü. Açıklama, Suriye'nin en güçlü bölgesel müttefiki olan Beşar Esad yönetimine sahada destek veren İran'dan geldi.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in üst düzey danışmanlarından Ali Ekber Velayeti, Beyrut ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Suriye'de yakın zamanda hükümetin ve halk güçlerinin Fırat'ın doğusuna ilerlediğine ve Rakka kentinin özgürleştirildiğine tanıklık edeceğiz" dedi.

SDG, IŞİD'in ülkedeki fiili 'başkenti' sayılan Rakka'yı geçen ay örgütten temizlemiş ve kent halkının kendi geleceğini, 'ademi merkeziyetçi, federal ve demokratik bir Suriye çerçevesinde' tayin edeceğini açıklamıştı. Şam yönetimiyse geçen pazar yaptığı açıklamada, Rakka Suriye ordusunun kontrolü altına girene kadar kenti işgal altında sayacağını duyurmuştu.

Öte yandan, SDG'yi destekleyen ABD ile Şam'ın en güçlü destekçisi Rusya arasındaki karşılıklı 'ihtilafı azaltma' amaçlı görüşmeler sürüyor. (Dış Haberler)

Etiketler Suriye Rakka YPG SDG