Suudi Arabistan'da ikinci dalga iddiası

Suudi Arabistan'daki yolsuzluk soruşturmasında bugün yeni gözaltılar yapıldığı iddia ediliyor. Buna göre, soruşturma 2011'de ölen bir veliaht prensin ailesine uzanmış durumda.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan'da 11 prens dahil onlarca kişinin gözaltına alındığı yolsuzluk operasyonunda ikinci dalganın yapıldığı iddia ediliyor. Reuters'a isim vermeden konuşan kaynaklar, gözaltıların sürdüğünü söyledi.

Buna göre, bugün iş adamları ve siyasiler dahil bir dizi kişi daha gözaltına alındı. Haberde, son gözaltılar arasında 2011'de ölen Veliaht Prens ve Savunma Bakanı Sultan bin Abdülaziz'in ailesiyle doğrudan bağlantılı isimlerin bulunduğu belirtildi. Reuters'ın kaynakları, diğer isimlerin daha alt seviyelerde çalışan müdür ve yetkililer olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan'ı alt üst eden Prens Selman kimdir?Suudi Arabistan'ı alt üst eden Prens Selman kimdir?

Operasyonun başlatıldığı cumartesi gününden bu yana petrol fiyatları son iki yılın zirvesine çıkarken, hükümet soruşturmanın şirketlerle değil şahıslarla ilgili olduğunu vurgulayarak, çok uluslu şirketleri rahatlatmaya çalışıyor.

Cumartesiden bu yana 2 bine yakın banka hesabının da dondurulduğu belirtiliyor. Banka hesabı dondurulan kişilerin arasında, operasyonun arkasındaki isim sayılan Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın selefi olan Prens Muhammed bin Nayef'in de bulunduğu belirtiliyor. Haziran ayında veliaht prenslikten alınan Bin Nayef, kraliyet ailesinin en üst düzey üyelerinden biri. (Dış Haberler)