Eski başbakandan Paradise Papers kampanyası

Eski İngiltere Başbakanı Gordon Brown vergi cennetlerine savaş açtı. Brown, vergi kaçakçılarına uluslararası yaptırım istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere eski başbakanı Gordon Brown, Paradise Papers (Cennet Belgeleri) sızıntısından sonra ortaya çıkan vergi kaçakçılığı skandalından sonra deniz aşırı cennetlerle ilgili yasal düzenleme yapılması için online sivil toplum platformu avaaz.org'da kampanya başlattı.

BROWN BİR MİLYON İMZACI İSTİYOR

Gordon Brown kampanya mesajında başbakan ve G 20 lideri dönemde küresel vergi cennetleri adaletsizliğini sonlandırmak için uğraştığını ama bugün Cennet Belgeleri'nin de ortaya koyduğu gibi trilyonlarca para vergi kaçakçıları tarafından hortumlandığını söylüyor. Brown, vergi cennetlerini yasadışı ilan eden ve vergi kaçıranlara hapis cezası da dahil muhtelif yaptırımlar uygulanmasını öngören bir uluslararası düzenleme yapılması gerektiğini savunuyor. Eski başbakan ve G 20 lideri bir milyon imzacıya ulaştığı takdirde Ajantin devlet başkanı ve şimdiki G 20 lideri Mauricio Macri'ye aşağıdaki mektubu bizzat ulaştıracağını söylüyor: Brown G 20 liderliğine dair mektubunda şunları söylüyor:

"Başkan Mauricio Macri ve G 20 liderlerinin dikkatine,

Küresel eşitsizliğin seviyesi dehşete düşürüyor. Dünya gezegeninin yarısı kadar servet sekiz kişinin elinde. Ve bu gedik trilyonlarca paranın ekonomilerimizden vergi cennetlerine hortumlanması sayesinde daha da büyüyor. Sekiz yıl önce G 20 bu işletmelerin kapısına kilit vurmayı kabul etmişti. Bizler bu vergi cennetlerine son vermenizi ve bunları  işetip sömürmeye devam edenlerin de fiillerinden sorumlu tutulması için çağrıda bulunuyoruz. Hiç kimse kamusal bir görev olan vergi vermekten kurtulamamalı ve bunu garanti altına almak da sizin vazifeniz.  Dünya yurttaşları olarak icraat talep ediyoruz.

Saygılarımla."