Hollywood'da kadınlar tacize karşı yürüdü

Hollywood'da kadınlar tacize karşı yürüdü. Eyleme yüzlerce kadın katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Hollywood'da yüzlerce kadın cinsel taciz ve saldırı mağdurlarıyla dayanışmak için yürüyüş yaptı. Eylemciler, Hollywood Bulvarı'ndan CNN Genel Merkezi'ne kadar yürüdü. Yürüyüşçüler arasında erkekler de vardı.

Yürüyüş fikri, ünlü yapımcı Harvey Weinstein'ın Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow gibi oyuncuları taciz ettiğinin ortaya çıkmasının ardından çok sayıda oyuncunun "Ben de (Me Too) " sloganıyla kendilerini taciz eden isimleri teşhir etmesiyle ortaya çıktı. Me Too etiketi ilk olarak aktivist Tarana Burke tarafından kullanılmış ve ünlü televizyon oyuncusu  Alyssa Milano tarafından meşhur edilmişti.

Yürüyüşe katılan 21 Yaşındaki Tara Mc Namarra, Reuters'a yaptığı açıklamada, yıllar sonra bu yürüyüş sayesinde arındığını söyledi. Tara Mc Namarra, yıllar içinde birçok defa cinsel saldırıya uğradığını ve bu olayın hayatının birçok boyutunu etkilediğini söyledi.

'KADINLAR ARASINDA DAYANIŞMA BAŞLADI'

BBC'nin haberine göre, yürüyüşe liderlik eden Tarana Burke, eylem öncesi yayınladığı Facebook mesajında, "Her Harvey Weinstein'a karşılık onun yaptığının aynısını yapan 100 adam daha var. Şimdi hiç değilse ayakta kalanlar arasında bir dayanışma görüyoruz. Mağdurlar kendi aralarında bir cemaat oluşturdular. Umuyorum ve dua ediyorum ki bu toplululuk kendini devam ettirebilir" dedi.

Cinsel tacizle suçlanan aktörler arasında Dustin Hoffmann, Kevin Spacey ve komedyen Louis CK gibi isimler de bulunuyor.

Louis CK yayınladığı özür mesajında "Kadınlar üzerindeki gücüm beni takdir etmeleriydi. Ben de bu imtiyazı sorumsuzca kullandım" ifadelerini kullanmıştı.

(DIŞ HABERLER)