Yunanistan'da sahipsiz cenaze krizi

Mülteci krizi Ege'de yeni bir boyut kazanıyor. Atina, sahipsiz cenazeler sorunuyla karşı karşıya.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son yıllarda Ege’nin her iki yakasını etkisi altına alan mülteci ve göçmen dramı her geçen gün yeni boyutlar kazanmaya devam ediyor. Yeni süreçte Yunanistan makamları sahipsiz cenazelerle boğuşuyor.

Son dönemde Türkiye kıyılarından Ege Adalarına olan mülteci akımı Yunanistan’ın gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Köhne ve güvensiz deniz vasıtaları ile Yunanistan’ın kıyılarına varmak için çaba sarf eden mültecilerin bir kısmı yolculuk esnasında Ege denizinde hayatlarını kaybediyor.

Yunanistan makamları hayatlarını kaybeden ve aileleri ve yakınları tarafından sahiplenilmeyen ölüler konusu ile baş etmekte büyük güçlükler yaşıyor. Yunanistan kendi imkanlarıyla hayatını kaybetmiş göçmenler için yeni mezar yerleri tahsis etmeye hazırlanıyor.

EGE'DE ÜÇ SAHİPSİZ ÖLÜ

Yunanistan medyasına yansıyan son bilgilere göre som birkaç gün içerisinde Ege’de üç sahipsiz cansız beden bulundu.Cesetlerden ikisi iki küçük çocuğa aitken bir tanesi de yetişkin bir erkeğe ait. Şu ana kadar Yunanistan makamları yaşamını yitirmiş mültecilerin  kimliklerine ulaşabilmiş değil.

Göçmenlerin cansız bedenlerinin bulunduğu bölgede şu ana dek bir mülteci teknesi ya da hareketliliği gözlemlenmiş değil. Bu durum Yunanistan makamları açısından sorun ve cevapsız sorular yaratmış durumda.

Yunanistan’da kayıtlara geçen son mülteci teknesi kazası Kalolimnos açıklarında gerçekleşti. Ancak üç naaş bu kazanın gerçekleştiği noktanın çok uzağında tespit edildi. Bu durum akıllara “acaba kayıtlara geçmeyen ve can kayıplarının yaşandığı başka kazalar söz konusu mu” sorusunu gündeme getiriyor.