İddia: 150 ÖSO'cu SDG'ye geçti

Suriye'de Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu için savaşan ve Fırat Kalkanı Harekâtı'na da katılan 150 kişinin, YPG'nin ana gücünü oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne katıldığı öne sürülüyor. İddiaya göre, bu kişiler aileleri ve silahlarıyla firar etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) eski sözcüsü Talal Silo'nun saf değiştirip Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) sığınmasının ardından, bu kez ÖSO'dan ayrılan 150 kişinin SDG saflarına geçtiği iddia ediliyor. Sputnik sitesi haberi SDG kaynaklarına dayandırırken, The Region isimli internet sitesi de saf değiştiren eski ÖSO'culardan ortak açıklamasına yer verdi.

'AİLELERİ VE SİLAHLARIYLA FİRAR ETTİLER'

Sputnik'in haberine göre, Cerablus'ta ÖSO'ya bağlı olarak savaşan El Sehva ve Cephel Şerkiya gruplarından 150 militan firar ederek, aileleri ve silahlarıyla SDG'ye katıldı. Haberde, bu kişilerin Cerablus'tan Menbic'e geçerek SDG'ye bağlı Menbic Askeri Konseyi'ne katıldığı ve ÖSO'dan ayrıldıklarına dair açıklama yaptıkları belirtildi.

Buna göre, ÖSO'dan ayrılan kişilerin nüfus kaydı, Suriye-Irak sınırındaki Deyrül Zor vilayetinde bulunuyor. Haberde, eski ÖSO'cuların Menbic'de eğitim aldıktan sonra SDG'ye bağlı Deyrül Zor Askeri Konseyi çatısı altında, bölgenin kırsalında IŞİD ile savaşacağı belirtildi.

TÜRKİYE'YE ELEŞTİRİ İDDİASI

The Region sitesindeki haberdeyse, saf değiştirenlerin açıklamasının Fırat Kalkanı Harekâtı'nda ÖSO saflarında savaşmış Ebu Seyf el Diri tarafından okunduğu ve Türkiye'nin eleştirildiği belirtildi. Buna göre açıklamada, "Ülkemizi terörün dehşetinden korumak için Fırat Kalkanı'na katılan biz Deyrül Zor'un oğulları, yanlış yönlendirildik. Türkiye Fırat Kalkanı'na verdiği destekte sömürgeci hedefler ve hırslar güdüyordu ve biz bunun farkına çok geç vardık" denildi.

'20 KİŞİ YAKALANDI'

Öte yandan, SDG saflarına geçmeyen 20 kişilik bir silahlı grubun da ÖSO'ya bağlı Safva Tümeni tarafından yakaladığı da belirtiliyor. Sputnik'e göre, yakalanan 20 kişi Cerablus'a götürüldü. Menbic Askeri Konseyi Komutanı Faruk Kobani konuyla ilgili şu yorumu yaptı: ''Cerablus'tan gelerek bize katıldılar. ÖSO'dan rahatsız olduklarını dile getirdiler. 150 kişi aileleri ve silahlarıyla bize katıldı. ÖSO'dan ayrılıp bize katılmaya gelen 20 kişi ise Menbiç yolunda, Sacur Çayı yakınında ÖSO'cular tarafından silahlarıyla birlikte yakalandı." (Sputnik, The Region)

Etiketler Suriye SDG ÖSO