ÖSO: SDG'nin Arap liderlerinin peşindeyiz

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), ana unsurunu YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ndeki (SDG) Arap liderleri kendi saflarına geçirmeye çalıştıklarını öne sürdü. El Cezire'ye konuşan ÖSO sözcüsü, bu konuda yüksek düzeyde istihbarat çalışmaları yürütüldüğünü iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) eski sözcüsü Talal Silo'nun Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) saflarına geçmesine ilişkin tartışma sürüyor. ÖSO sözcüsü Ebu el Faruk, SDG'nin Arap liderlerini de kendi taraflarına geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

Katar merkezli El Cezire'ye konuşan Faruk, "SDG'den Arap liderleri çekmek için hâlâ çalışıyoruz" dedi. Faruk, girişimlerinin 'yüksek istihbarat seviyesinde' olduğunu öne sürdü. SDG'nin etnik ve dini çeşitlilik içeren yapısına dikkat çeken Faruk, bunun bir taktik olduğunu savunup Türkmen olan Silo'nun saf değiştirmesiyle bu taktiğe zarar verdiklerini iddia etti.

Silo'nun nasıl saf değiştirdiğinin ayrıntıları ise hâlâ meçhul. Eski SDG sözcüsünün Menbic'den Cerablus'taki ÖSO bölgesine geçtiği, buradan da Türkiye'ye getirildiği belirtiliyor. SDG'nin ilgili açıklamasında "Talal Silo’nun kaybolmasının, Türk istihbaratı tarafından yürütülen ve Silo’nun ailesini de kapsayan özel bir operasyon sonucu olduğuna inanıyoruz” denilmiş, Silo'nun Türkiye’de yaşayan oğullarına kadar uzanan yoğun baskı ve tehditlerle karşı karşıya kaldığı belirtilmişti. (Dış Haberler)

SDG'den Talal Silo açıklaması: Temasımız koptuSDG'den Talal Silo açıklaması: Temasımız koptu