New York'ta patlama: Yaralı saldırgan gözaltında

New York'un merkezindeki bir otobüs terminalinde patlama meydana geldi. Saldırganın esasında intihar saldırısı düzenlemeyi planladığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin New York kentinde bir patlama meydana geldi. New York polisi, Manhattan'ın merkezindeki Port Authority otobüs terminalinde meydana gelen patlamanın ardından, şüphelinin yaralı olarak gözaltına alındığını duyurdu.

'TERÖRLE BAĞLANTILI'

Polis açıklamasında 'saldırının terör bağlantılı' olduğu bilgisi verildi. Saldırganın ismi 27 yaşındaki Akayed Ullah olarak açıklandı. Basın toplantısında, saldırganın IŞİD'le bağlantılı olup olmadığı sorusuna ise net bir yanıt verilmedi; "Bazı açıklamalar yaptı" ifadeleriyle yetinildi.

New York polisi, saldırganın vücuduna bağladığı bombayla intihar saldırısı düzenlemeyi planladığını da açıkladı.

42'inci Cadde'deki terminalde yaşanan olayda şüphelinin üzerindeki cihazın 'kısmen' infilak ederken, saldırgandan başka yaralanan yok. Patlamaya boru tipi bir bombanın yol açtığı belirtiliyor.

Patlamanın ardından metronun üç hattı tahliye edilirken, kentte trafik durma noktasına geldi. Başkan Donald Trump'a da saldırı hakkında bilgi verildi. New York Polisi tarafından açıklamaya göre olay terör bağlantılı. Emniyet güçlerine göre Saldırgan eylemi amatör bir patlayıcı düzeneğiyle gerçekleştirdi.   (Dış Haberler)

Ayrıntılar geliyor...