'Uber şoförü cinayeti itiraf etti'

İngiltere'yi ayağa kaldıran cinayette yeni gelişme... Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki İngiliz Büyükelçiliği'nde çalışan Rebecca Dykes'ı öldüren kişinin bir Uber şoförü olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 30 yaşındaki İngiliz diplomat Rebecca Dykes'ın Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta öldürülmesinin üzerindeki sır perdesi aralanıyor. Lübnanlı güvenlik kaynakları, Uber şirketine ait bir taksinin şoförünün cinayeti itiraf ettiğini açıkladı.

İngiliz basınına konuşan bir kaynak, adı Tarık H. olarak açıklanan şüphelinin cinayeti hemen itiraf ettiğini, siyasi bir gerekçesinin bulunmadığını söyledi.

İkinci bir güvenlik görevlisi ise şüphelinin 41 yaşında olduğunu ve 2015-17 arasında uyuşturucu ile bağlantılı suçlardan birkaç defa tutuklandığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Beyrut'taki İngiliz Büyükelçiliği'nde çalışan Dykes, cumartesi gecesi Beyrut'un gece hayatıyla meşhur semtlerinden Gemmayze'de arkadaşlarıyla vakit geçirdikten sonra eve dönmek üzerine tek başına ayrılmıştı. Dykes'ın cansız bedeni, bir otoban kenarında bulunmuştu. Polis, ilk incelemelere göre İngiliz diplomatın saldırıya uğradığını boğularak öldürüldüğünü açıkladı. Devlet ajansı NNA ise arabanın ve şoförünün güvenlik kameraları sayesinde tespit edildiğini duyurdu.

Uber, şoför seçerken halkın güvenliğini gözetmediği gerekçesiyle eylül ayında Londra'daki lisansını kaybetmişti. Beyrut'taki cinayetten sonra şirketten yapılan açıklamadaysa, "Kalbimiz, mağdur ve ailesiyle. Soruşturmaya elimizden geldiğince yardım etmek için yetkililerle birlikte çalışıyoruz" denildi. (Dış Haberler)