Almanya'daki Türk-milliyetçi intikam grubu: 'Osmanen Germania' (2)

Almanya genelindeyse Gremium MC, Hells Angels, Bandidos, Freeway Riders, Outlaws vb. suç örgütü benzeri çetelerin üye sayısının 10 binden fazla olduğu tahmin ediliyor. Osmanen Germania’da bunlardan biri ama bir farkla: Milliyetçi bir perspektifle çalışıyorlar.

Google Haberlere Abone ol

KÖLN - Geçen hafta Almanya’da üyeleri çeşitli suçlara adı karışmış olan Osmanen Germania adlı gruba dair bilgiler paylaşmıştım. Almanya’da çok sayıda Osmanen Germania gibi kendilerini rocker grup olarak tanımlayan oluşumlar var. Bu tarz grupların anavatanı Amerika Birleşik Devletleri. Bu gruplar ‘biker’ diye adlandırılan motosikletli grupların oluşturduğu bir altkültür olarak tanımlanıyor. Başlangıçta, İkinci Dünya Savaşı öncesi dönemde motosiklete binen insanların kurduğu gruplarken, zaman içerisinde rock müzik dinleyip, sadece bu müziğin ruhuna uygun bir yaşam tarzı süren gruplara dönüşüyorlar. Zamanla bu tarz grupların çoğu organize suç örgütü olarak karşımıza çıkıyor.

Bu gruplar dışarıya, özellikle polise karşı, kırmızı fener mahallesi, disko, gece kulübü gibi eğlence mekanlarında, kapıda duran bodyguarddan, en tepedeki yöneticiye kadar bu sektörde sadece yasalar çerçevesinde çeşitli işler yapar görünüyorlar. Ancak yaptıkları bu işler genelde şiddet ve korku temelli olduğundan, başlarını yasayla sık sık belaya sokuyorlar. Çünkü bir dükkanın kapısında güvenlik olarak durmak demek, içeriye giren çıkan uyuşturucuyu ve ‘fuhuşu’ kontrol etmek ve düzenlemek demek de oluyor. Bunun sonucu olarak da bu ‘küçük’ suçlardan, esas gelir kaynağı olan haraç kesme, uyuşturucu ve silah kaçakçılığına, gasp etme, zor kullanma, adam yaralama ve hatta cinayete varan yelpazede bir çetenin tüm niteliklerini gösteriyorlar.

Eğlence sektörü sınırlı sayıda müessese sunduğundan, bu alandaki parsadan pay elde etmeye çalışan bu gruplar birbiriyle de sıkça çatışıyorlar. İstatistikler Almanya’da rocker gruplarının adedi ve de üye sayısının her geçen gün arttığını gösteriyor. Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyalet polisi 2017 sonunda 2 bin 200’ün üstünde bu gruplarda yer alan üye kaydetmiştir. Aşağıdaki haritada, faaliyet gösteren belli başlı çetelerin eyalet sathında aktif oldukları şehirler görünüyor.

Almanya genelindeyse Gremium MC, Hells Angels, Bandidos, Freeway Riders, Outlaws vb. suç örgütü benzeri çetelerin üye sayısının 10 binden fazla olduğu tahmin ediliyor.

Osmanen Germania’da bunlardan biri ama bir farkla: Milliyetçi bir perspektifle çalışıyorlar. Üyelerinin neredeyse tamamı Almanya’da yaşayan Türklerden oluşuyor. Almanya güvenlik teşkilatı Hessen, Baden-Württemberg, Hamburg ve Berlin eyaletlerinde Osmanen Germania grubunun, Erdoğan karşıtı gruplarla çatışmaya girmiş olabileceklerine dair birçok ipucu bulduğu öne sürüldü. Diğer rocker grupları gibi Osmanen Germania grubu üyeleri de çeşitli suçlara karışmış: Uyuşturucu, silah ticareti vb.

Gruptan ayrılan biri, temmuz ayında Stern TV’ye verdiği röportajda, uyuşturucu satışının ve diğer yasa dışı suçların yanı sıra ülke genelinde, kendilerine ait yetmiş ila seksen arası, bakkal, nargile cafe veya genelev gibi işyerleriyle kara para aklandığını söylüyor. Ayrılan kişinin dediğine göre, grup kendisini birkaç kez silah eğitimi alması için Antalya’ya göndermiş: Bu eğitimi tam olarak nerede aldığını ve neden Türkiye olduğuna dair bir bilgi vermiyor. Yine gruptan ayrılan kişinin verdiği bilgiye göre, uyuşturucu ticaretinin kaynağı Hollanda, sattıkları silahların geldiği ülkeyse Belçika.

Grubun bazı üyeleri şu an hapiste. Özellikle yönetici kadrosundaki isimlerin cezaevinde olması nedeniyle grubun yavaş yavaş küçüldüğünü düşünen güvenlik görevlileri, çetenin yeniden yapılandığını söylüyor. Ama gerçekten küçülüyorlar mı, yoksa bu geçici bir durum mu, henüz ucu açık bir soru olarak bekliyor. Almanya güvenlik makamları Osmanen Germania’yı, daha önce yasaklanan rocker grup Satudarah gibi direk yasaklayamıyor, çünkü ellerinde bu grubun organize suç örgütü olduğuna dair yeterince kanıt olmadığını, sadece bireylerin işledikleri bireysel suçlar nedeniyle tutuklandıklarını ifade ediyorlar. Polisin öne sürdüğü bu argüman ne kadar doğru, o da yine henüz netleşmeyen bir konu diyebiliriz, çünkü polis bu grupla ilgili net bilgi vermiyor.

AKP’nin Almanya’da lobi çalışmalarını yürüten UETD’nin (Union Europäisch-Türkischer Demokraten) bu grupla Mayıs 2016 yılında çekilmiş bir fotoğrafı ortaya çıkmış. Ayrıca Ekim 2016’da Osmanen Germania’nin ikinci başkanı Selçuk Şahin ile Erdoğan’ın danışmanı İlnur Çevik’in birlikte çektirdikleri fotoğraf bizzat Şahin tarafından sosyal medyada paylaşılmış. Yasa dışı işlere bulaşmış bir örgütün üyeleri aynı zamanda UETD’nin güvenlik personeli olarak da görev alıyorlar ve Erdoğan yanlısı eylemlerde de bizzat bulunuyorlar. Frankfurter Allgemeine Zeitung’da Rüdiger Soldt’un konuyla ilgili yazdığı yazıda, AKP, UETD, MİT ve Osmanen Germania grubunun yoğun olarak iletişime geçtiklerinin tespit edildiğini yazdı.

Sonuç olarak bir yıldan fazladır Almanya’da MİT ajanlarının Kürt siyasetçilerine suikast hazırlıkları olduğu iddiasının çıkması, DİTİB’e bağlı bazı imamlarının ajanlık faaliyetleri yürütmeleri, Osmanen Germania'nın AKP ile direk ilişkisi olan kurumlarla ortak hareket ettiklerini gösteren ipuçları, son olarak HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'ın dikkat çektiği Almanya’da bulunan AKP ve Erdoğan karşıtı muhalif isimlere suikast hazırlığı iddiası… Almanya’da Ankara’nın arttırdığı faaliyetlerinden şimdilik Almanya emniyet yetkilileri haberdar olduklarını ve takip ettiklerini söylüyorlar. Ancak özellikle Osmanen Germania grubu gibi organizasyonların, gerçekten ne kadar kontrol altında olduklarını bilmiyoruz. Bu insanlardan biri kendisine görev edinip bir Kürt, Alevi kurumuna veya muhalif herhangi birine yönelik saldırıda bulunup bulunmayacağının elbette hiçbir garantisi yok.