Trump'ın danışmanı: Rusya, İran'a desteği sürdürürse bedelini ödeyecek

ABD Başkanı Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster, İran'ı desteklemenin Rusya'nın çıkarlarına aykırı olduğunu öne sürdü. McMaster, "İran'a yardım etmek Rusya'nın hangi notada işine yarayabilir? Rusya, İran'ı desteklemeye devam ederse bu eylemin bedelini ödeyecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymon McMaster, Rusya'nın protestolara karşı İran'ı desteklemesinin "bir bedeli olacağını" söyledi. McMaster, Rusya'ya "ülke genelinde büyük felaket yaratan İran yönetiminin tutumuyla yüzleşme" çağrısı yaptı.

Amerika'nın Sesi'ne açıklamalarda bulunan McMaster, İran ve Kuzey Kore'nin nükleer silah programlarının ABD ve Rusya'nın çıkarlarına ters düştüğünü öne sürdü.

Rusya'nın Ukrayna üzerinde askeri baskı kurduğu ve Batı'daki seçimlere karıştığı iddialarının, ABD ve Rusya'nın ilişkilerini bozmaya yönelik olduğunu savunan McMaster, "Rusya'nın son zamanlardaki eylemleri, ABD ve Avrupa devletlerinin çıkarlarına ters düşecek gibi görünüyor. İran'a yardım etmek Rusya'nın hangi notada işine yarayabilir? Rusya, İran'ı desteklemeye devam ederse bu eylemin bedelini ödeyecek" dedi.

Geçen hafta İran'da yolsuzluk ve yüksek zamlar sebebiyle başlayan ve karşıtı eylemlere dönüşen protestolar devam ediyor. Protestolarda, en az 22 kişi hayatını kaybetti. (DHA)