Avrupa'dan Trump'a 'İran' mesajı: İmzana sadık kal

AB, İngiltere, Almanya, Fransa ve İran'ın temsilcileri bir araya geldi. Trump'ı eleştiren Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian anlaşmanın bir alternatifinin olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Atom Enerjisi Örgütü'nün sözcüsünün 'ABD'nin İran'a karşı yeniden yaptırım uygulamaya başlarsa, uranyum zenginleştirme hızını büyük ölçüde artar' açıklamasının ardından, Brüksel’de Avrupa Birliği ve E3 (Almanya, Fransa, İngiltere) ülkeleri, İran'la görüştü.  Bakanlar burada yaptıkları açıklamayla Trump'a 'imzana sadık kal' çağrısı yaptı.

Atom Enerjisi Örgütü sözcüsü Behruz Kamalvandi, devlet televizyonuyla yaptığı söyleşide, "Yaptırımlar askıda kalmaya devam etmeyecekse bu, nükleer anlaşmanın ihlali olur ve İran İslam Cumhuriyeti de elbette gereken önlemleri alır" demişti. ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın petrol ihracatını kısıtlayan ve halen askıda olan Amerikan yaptırımlarının yeniden devreye alınıp alınmayacağına dair kararını yarın vermesi bekleniyor.

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ve İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Brüksel'de bir araya geldi. Toplantıdan ardından açıklama yapan Jean-Yves Le Drian, Trump'a "Anlaşmanın alternatifi yok, imzana sadık kal” çağrısı yaptı. Le Drian "Dolayısıyla tüm taraflar imzalarına sadık kalmalı" ifadelerini de kullandı. (Dış Haberler)