Abbas: Trump'ın Kudüs kararı yüzyılın tokadı

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün Ramallah'taki kongresinde Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan ABD Başkanı Donald Trump'a tepki gösterdi. Trump, Kudüs kararına 'yüzyılın tokadı' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını "yüzyılın tokadı" olarak nitelendirdi. Abbas, Kudüs'ün ABD Başkanı Donald Trump tarafından İsrail devletinin başkenti olarak tanınmasının "yüzyılın tokadı" olduğunu söyledi. Filistin Kurtuluş Örgütü'nün Ramallah'taki kongresinde konuşan Abbas "Bay Trump Kudüs meselesini tek bir Twitter mesajıyla sildi attı” dedi.

Abbas, 'İsrail'le barış anlaşmalarının öldüğünü' de dile getirdi. Abbas, ABD'nin artık Ortadoğu'daki barış arayışına aracı olamayacağını ve Oslo anlaşması başta olmak üzere İsrail ile imzaladıkları bütün anlaşmaları gözden geçireceklerini söyledi.

Trump, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul eden kararıyla ABD'nin on yıllardır izlediği Ortadoğu politikasını terk etmişti. Trump'ın kararı bütün dünyada eleştirilmiş, İsrail işgali altındaki Filistin topraklarında huzursuzluk çıkmasına neden olmuştu. İsrail işgal ve ilhak ettiği Kudüs'ün İsrail devletinin ebedi başkenti olduğu tezini savunuyor. Filistinliler ise Doğu Kudüs'ün müstakbel Filistin devletinin başkenti olmasını istiyor. Kudüs'ün statüsü barış sürecinin en tartışmalı konuları arasında yer alıyor. (Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)