Nükleer paniğin nedeni fotoğraftaki şifreymiş!

ABD'nin Hawaii eyaletinde kısa süre önce yaşanan füze paniğinin nedeninin Hawaii Olağaüstü Hal Yönetim Kurumu'nda çalışan bir görevlinin paylaştığı selfiede yer alan kurum şifresinin çalınması olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Hawaii eyaletinde halkın cep telefonlarına gönderilen ve paniğe yol açan nükleer saldırı uyarısının nasıl meydana geldiği ortaya çıktı.

Hawaii Olağaüstü Hal Yönetim Kurumu'nda çalışan bir görevlinin kısa süre önce paylaştığı fotoğrafında kurum şifresinde yer kurum şifresi sisteme ulaşmayı mümkün kılmıştı! Bir kişinin kolay bir şekilde elde ettiği şifreye ulaşım sağlaması ise bütün ülkede panik yaşanmasına neden oldu. Cep telefonlarına gelen mesajda, "Hawaii balistik füze saldırısı tehdidi altında. Acilen korunaklı bir yer bulun. Bu bir tatbikat değildir" ifadeleri yer almıştı.

Ülkede yaşanan panik 38 dakika boyunca sürmüştü. Uyarı televizyon ve radyolardan da duyurulmuştu. Hawaii Valisi David Ige mesajın vardiya değişimi sırasında bir çalışanın yanlış bir düğmeye basması sonucu gönderildiğini söyleyerek özür dilemişti. (Kaynak: Hürriyet)

Etiketler nükleer Hawaii panik