Kırgızistan Türk askerleri için dua haberini yalanladı

Kırgızistan'da Müslümanlara hizmet veren Manevi İşler Başkanlığı, 'Kırgız öğrencilerin Afrin harekâtına katılan Türk askerleri için dua ettiği' haberini yalanladı. Açıklamada, Anadolu Ajansı'nın servis ettiği görüntülerin kayıtlı bir mekanda çekilmediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kırgızistan, ülkedeki bir üniversitede öğrencilerinin Zeytin Dalı Harekâtı'na katılan Türk askerleri için dua ettiğine dair haberi yalanladı.

Anadolu Ajansı'nın 22 Ocak'ta Kırgızistan'dan geçtiği görüntülerde, Oş Devlet Üniversitesi öğrencisi olduğu öne sürülen ve kafalarında Kırgız şapkaları bulunan bir grup gencin 'Kuran okuyarak Türk ordusuna Suriye'de zafer dilediği' aktarılıyordu. Türkiye'de bazı televizyon kanallarında da yayımlanan görüntülerde, arkalarında Türk ve Kırgız bayrakları tutan kişiler bulunuyordu.

Sputnik'in Kırgız haber sitesi kaktus.media'dan aktardığına göre, Kırgızistan'da Müslümanlara hizmet veren Manevi İşler Başkanlığı bu etkinlikle ilgileri olmadığını açıkladı. Görüntülerin çekildiği yerin de kayıtlı bir mekan olmadığı belirtildi. (Kaynak: Sputnik)