Trump aşırı sağcı tweet'i için 'özür' diledi

ABD Başkanı Donald Trump, geçen yıl Twitter'dan paylaştığı İslam karşıtı bir videonun aşırı sağcı bir grup tarafından hazırlandığını bilmediğini savundu: Bana korkunç ırkçı insanlar olduklarını söyleseydiniz, istenmesi halinde kesinlikle özür dilerdim.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, aşırı sağcı bir İngiliz grubun videolarını Twitter hesabından paylaştığı için özür diledi. Davos'ta İngiliz basınına konuşan Trump, grup hakkında bir bilgisi olmadığını söyleyip "Görüp görebileceğiniz en ırkçı olmayan insan benim" iddiasında bulundu ve videoları paylaşmış olmasının grubu onayladığı anlamına gelmediğini belirtti.

Trump, 'Britain First' (Önce Britanya) isimli aşırı sağcı İngiliz grubun İslam karşıtı videolarını Kasım 2017'de Twitter'dan paylaşınca tepki çekmişti. Dünya Ekonomi Forumu için gittiği Davos'ta İngiltere'de yayın yapan Good Morning Britain programına konuşan Trump, Britain First grubu hakkında "Bana korkunç ırkçı insanlar olduklarını söyleseydiniz, istenmesi halinde kesinlikle özür dilerdim" dedi.

Programın sunucusu Piers Morgan Trump'a videoları retweet etmesi nedeniyle İngiltere'de öfke seline yol açtığını hatırlatınca, ABD Başkanı "Elbette ki böyle insanlar olduklarını bilmiyordum. Onlar hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Orada burada okuduğum birkaç şey dışında şimdi de haklarında pek bir şey bilmiyorum" yanıtını verdi.

Yaptığı şeyin ABD'de, İngiltere'de olduğu kadar gündeme yerleşmediğini vurgulayan Trump "Ben bir tweet'i retweet'ledim. Bu tür retweet'ler sorun yaratabilir çünkü o tweet'leri ilk kimin ne için paylaştığını asla bilemezsiniz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Trump'ın, röportajın devamında söylediği sözler, retweet ettiği videoların içeriğiyle ilgili pek pişmanlık duymadığını gösterdi: "Bu konuda konuşmaktan hoşlanın ya da hoşlanmayın, İngiltere'de yaşananlara bir bakın, dünyada yaşananlara bakın, o videoları paylaştım çünkü radikal İslami terörle mücadeleye en çok inananlardan biriyim." (Kaynak: Sputnik)