Angelina Jolie'den NATO'ya 'cinsel şiddet' uyarısı

BM Özel Temsilcisi Angelina Jolie, NATO'yu ziyaret etti. Jolie "Siyasi ve askeri hedefleri elde etmek için tecavüz bir yöntem olarak kullanılamaz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oscar ödüllü oyuncu Angelina Jolie Brüksel’deki NATO karargâhını ziyaret etti. Jolie'nin ziyaretine NATO çalışanları ve basın yoğun ilgi gösterdi. Jolie aynı zamanda Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin özel temsilcisi olarak görev yapıyor.

NATO’yu, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin özel temsilcisi olarak ziyaret eden Angelina Jolie, çatışma alanlarında cinsel şiddetle mücadele konusunu NATO yetkilileriyle görüştü.

NATO'yu ilk kez ziyaret ettiğini belirten Jolie, çocuk ve kadınları hedef alan cinsel saldırıların güvenliği etkileyen bir hadise haline geldiğini dile getirdi.  Jolie, siyasi ve askeri hedefleri elde etmek için tecavüzün bir yöntem olarak kullanılması durumunda barışın sağlanamayacağını söyledi.

BM Özel Temsilcisi Jolie sözlerini şöyle tamamladı, "Tüm toplumlarda kadınlara eşit hak ve katılım imkanı sağlanmadan kalıcı barış ve güvenlik inşa edilemez."

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise NATO'nun Jolie ile çalışma kararı aldığını söyledi ve devam etti "Eğitim, denetleme, raporlama ve duyarlılık üzerinde duracağız." (Dış Haberler)