Yılanın soktuğu ineğin etinden zehirlendiler!

Güney Afrika'da bir yılan tarafından öldürülmüş olan ineğin etini yiyen 60 kişi hastaneye kaldırıldı. Zehirlenenler arasında 16 çocuk ve 4 yaşlı da var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Eastern Cape eyaletindeki Mpoza köyünde zehirli yılan sokması sonucu ölen ineğin etini yiyen 60 kişi hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı.

Köyde zehirlenenler arasında 16 çocuk ve dört de yaşlı vardı.

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖLÜ HAYVANLARA KARŞI UYARDI

Eastern Cape Sağlık Bakanlığı basın sözcüsü Sizwe Kupelo genç ve yaşlı hastaların ishal, kusma, baş ağrısı ve mide krampı şikâyetleriyle başvurduğunu açıkladı. Hasta sayısının artması ihtimaline karşı bölgedeki diğer hastanelerin uyarıldığını kaydeden Kupelo, ülkede yaygın olan ölü hayvan eti tüketiminin tehlikelerine bir kez daha dikkat çekti. Zehirlenen köylülerin hayati tehlikesinin olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Köydeki sekiz hasta Nelson Mandela Akademi Hastanesi'ne diğerleri de Mthatha Bölge Hastanesi'ne kaldırıldı. Sizwe Kupelo zehirlenen köylü sayısı çok olduğu için Libode'de bulunan St Barnabas hastanesinin de hazırda bekletildiğini açıkladı. (Dış Haberler)