Vatikan'dan bağış iddiasına yalanlama

Vatikan, CHP'li Haluk Pekşen'in "Erdoğan, Papa'yla görüşme için bağış yaptı" iddiasını yalanladı. Vatikan Sözcü Yardımcısı Ovejero, "Olabilecek en güçlü şekilde yalanlıyoruz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Vatikan, CHP milletvekili Haluk Pekşen'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa Francesco ile görüşmek için bağış yaptığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Vatikan Sözcü Yardımcısı Paloma Garcia Ovejero, "Olabilecek en güçlü şekilde yalanlıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Şubat'ta Vatikan'a giderek Papa Francesco ile görüşmüştü. Görüşmenin ardından CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, TBMM'ye sunduğu soru önergesinde "Vatikan'a Papa'yı ziyarete giden Erdoğan'ın bu ülkeye yüklü miktarda bağış yapmış ve bu sayede Papa ile görüşebilmiştir" iddiasında bulunmuştu.

BBC Türkçe'den Övgü Pınar, iddiayı Vatikan Basın Ofisi'ne sordu. Vatikan Sözcüsü Greg Burke de iddiayı yalanlayarak "Bir devlet lideri Papa ile görüşmek isterse Papa kendisiyle görüşür" diye konuştu.

Vatikan Sözcü Yardımcısı Paloma Garcia Ovejero, "Kesinlikle doğru değil. Olabilecek en güçlü şekilde yalanlıyoruz. Ne Erdoğan'ın ne de herhangi bir devlet liderinin bağış yaparak karşılığında Papa ile görüşmesi diye bir uygulama söz konusu olamaz" dedi.