Mattis: Türkiye'yle aynı fikirde olmadığımız bazı noktalar var

ABD Savunma Bakanı Mattis: Türkiye ile iletişim kanallarımız açık. Ortak bir zemin bulduğumuzu düşünüyorum aynı şekilde Türkiye ile aynı fikirde olmadığımız bazı noktalar var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında dün bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından açıklama yapan James Mattis "Savaş ortamı seçmek için kötü alternatifler sunabiliyor. Önemli olan iletişim kanallarını açık tutmak. Türkiye ile iletişim kanallarımız açık. İletişim, dürüstlük ve şeffaflık son derece önemli.  Biz karşılıklı kaygıların giderilmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Ortak bir zemin bulduğumuzu düşünüyorum aynı şekilde Türkiye ile aynı fikirde olmadığımız bazı noktalar var" dedi.

ABD Savunma Bakanı, "Meşru güvenlik kaygılarının karşılanması için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

'CENEVRE SÜRECİ BU ŞEKİLDE ÇÖZÜLMEYECEKTİR'

Mattis, "Türk savunma bakanının 29 ülkeye vermiş olduğu brifing ve bilgiler devam ediyor. Biz işbirliği yolları bulmak için çalışmaya devam edeceğiz. Ancak Cenevre süreci bu şekilde çözülmeyecektir" ifadelerini de kullandı.

Canikli: ABD 'PKK ile YPG'yi savaştırabiliriz' dediCanikli: ABD 'PKK ile YPG'yi savaştırabiliriz' dedi

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, ABD Savunma Bakanı Mattis'in kendisine 'YPG'nin PKK'ya karşı savaştırılabileceği' teklifini sunduğunu iddia ederken "Biz de bunun mümkün olmadığını söyledik. PYD ve YPG'nin SDG içerisinde tamamen temizlenmesi gerektiğini ifade ettik" dedi. (Dış Haberler)