Rus ajan olayına İngiliz ordusu el koydu

İngiltere Rus ajan Skripal'in bulunduğu şehre 100 kişilik bir askeri personel gönderdi. Personelin kimyasallar hakkında uzman olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiliz devleti, çift taraflı Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia'nın bilincini kaybetmiş bir biçimde bulunduğu Salisbury'e yüz kişilik bir askeri personel ekibi nakledildi. Savunma bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Salisbury'e gönderilen kimyasallarla ilgili uzman olan ekip şehirdeki bulunan araç ve nesneleri tahliye edecek.

Sergey Skripal ve kızı geçtiğimiz Pazar günü  Salisbury şehrindeki bir alışveriş merkezinde bir anda hastalanarak sokaktaki bir bankta bilinçsizce yatarken bulunmuştu.

Bilinmeyen bir maddeye maruz kalan casus Sergey Skripal yoğun bakıma alındıBilinmeyen bir maddeye maruz kalan casus Sergey Skripal yoğun bakıma alındı

13 YIL HAPSE MAHKUM EDİLMİŞTİ

Wiltshire'da yaşayan 66 yaşındaki Skripal, İngiltere için casusluk yaptığı suçlamasıyla 2006'da 13 yıl hapse mahkum edilmişti. ABD ile Rusya arasında, 2010 yılında yapılan casus takası sonrası serbest bırakılan emekli Rus casus, daha sonra İngiltere'ye sığınmıştı.

Sergey Skripal İngiltere'nin dış istihbarat servisi MI6 için Avrupa'da gizli görevlerde bulunmuştu. Rusya, Skripal'in 1990'lı yıllardan bu yana İngiltere istihbaratına sızdırdığı bilgiler karşılığında 100 bin dolar para aldığını açıklamıştı. (Dış Haberler)