Çipras tutuklu askerler için yardım talep edecek

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Varna'da gerçekleşecek AB Zirvesi'nde Türkiye'de tutuklu bulunan Yunanistanlı askerler için yardım talep edecek. Yunanistan için diğer gündem ise Ege ve Kıbrıs olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği'nin (AB) dönem başkanlığını yürüten Bulgaristan'ın Varna kenti bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker arasında gerçekleştirilecek zirveye ev sahipliği yapıyor.

Zirve öncesinde Yunan basınında yer alan haberlere göre, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Meriç sınırını geçtikten sonra 'ajanlık' iddiasıyla gözaltına alınan iki Yunanistanlı asker için AB ülkelerinden yardım talep ediyor.  Çipras, AB Liderleri'nden askerlerin serbest bırakılması için Türkiye'ye çağrı yapmasını bekliyor.

Tutuklu iki asker meselesini, AB gündemine Başbakan Aleksis Çipras'la beraber Yunanistan muhalefetinin liderleri de taşıyacak. Yeni Demokrasi Lideri Kiriakos Mitsotakis ve Değişim Hareketi Lideri Fofi Yennimata, AB'li yetkililerle askerlerin durumunu göreşecek.

EGE VE KIBRIS GÜNDEMDE! 

Varna Zirvesi'nde Başbakan Çipras’ın üstünde duracağı diğer mesele ise Ege ve Kıbrıs açıklarında yaşanan gerginlik. Kathimerini gazetesine ulaşan son bilgilere göre, Çipras Zirve'de Ege ve Kıbrıs’ta gerginliğin bir an evvel kontrol altına alınması için Ankara’ya mesajı göndermesini talep edecek.