'Karımın katilleri korunuyor'

Malta'da öldürülen gazeteci Daphne Caruana Galizia'nın eşi Peter Caruana Galizia, eşi eşini öldüren tetikçilerin devlet tarafından korunduğunu söyledi. Gazetecinin araştırma dosyasını Daphne Project devraldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bundan altı ay önce Malta'da öldürülen gazeteci Daphne Caruana Galizia'nın eşi Peter Caruana Galizia, eşinin katillerinin 'devlet tarafından korunduğunu' söyledi. Peter Caruana Galizia, "Şu anda mahkemeye çıkarılan üç kişinin birileri tarafından görevlendirilmiş olduğu ortada. Ne ben ne de oğullarım, bu adamları tutanların hükümete yakın olduklarından korktukları için, yargılanan tetikçilerin kim tarafından tutulduğunu ortaya çıkarmaya istekli olduğunu düşünmüyoruz. Gerçeği asla bilemeyebiliriz" dedi .

PANAMA BELGELERİNİ YAYINLAMIŞTI

Daphne Caruana Galizia, başbakan Joseph Muscat'ın ve eşinin 'Panama Belgeleri' skandalına adının karıştığı iddiasını gündeme getiren gazeteciler arasındaydı. Muscat ailesi, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in ailesinden aldığı rüşvetleri gizlemek için deniz aşırı hesaplar kullanmakla suçlanıyordu. Aliyev'in Azerbaycan'ın insan hakları sicilinin düzgün gözükmesi için bazı Avrupa Parlamentosu üyelerine rüşvet dağıttığı ortaya çıkmıştı. Joseph Muscat hakkındaki iddialara rağmen ikinci defa başbakanlığa seçilebilmişti. Galizia, Panama belgelerini ortaya çıkaran ekibin başında yer alıyordu.

Öldürülen gazetecinin oğlu: 'Malta bir mafya devleti'Öldürülen gazetecinin oğlu: 'Malta bir mafya devleti'

Malta'nın Bidnija köyünde 24 saat polis koruması altında yaşayan Peter Caruana Galizia, Fransız gazeteci Laurent Richard tarafından kurulan Yasak Hikayeler (Forbidden Stories) oluşumuna konuştu. 2017 yılında kurulmuş olan Forbidden Stories, Daphne Caruana Galizia'nın ölümünün ardından başlattığı Daphne Project ile Galizia'nın soruşturmasını devraldı. 15 ülkeden 45 gazetecinin Forbidden Stories'a destek veren kuruluşlar arasında The Guardian, The New York Times, Süddeutsche Zeitung, Reuters ve Le Monde gibi kuruluşlar yer alıyor. (Dış Haberler)