Alman şirketinde seri katil: 20'den fazla cinayet mi işledi?

Almanya'da bir şirketin çalışanı, 20'den fazla iş arkadaşını öldürmekle suçlanıyor. 56 yaşındaki şüphelinin, iş arkadaşlarının yemeklerine ağır metal karıştırdığı sanılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da bir kişi, çalıştığı şirkette 20'den fazla kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alındı. 56 yaşındaki adamın, 2000 yılından bu yana iş arkadaşlarını zehirleyerek öldürdüğü sanılıyor.

Olay, Kuzey Ren-Westphalia eyaletinin Schloss Holte-Stukenbrock kasabasında, sanayi parçaları üreten ARI Armaturen şirketinde meydana geldi. Bir kişi, öğle yemeği için evden getirdiği sandöviçe bir şey sürüldüğünü fark edince müdürlerine haber verdi. Bunun üzerine olay yerine gelen polis kamera kayıtlarını inceleyince, şüphelinin iş arkadaşının yemek kutusunu açıp ekmeğin üzerine pudra benzeri bir madde sürdüğünü tespit etti. Şüphelinin çantasında aynı maddeden bir şişe bulundu.

Testlerde, söz konusu maddenin son derece zehirli ama tadı alınmayan kurşun asetat olduğunu tespit etti. Polis açıklamasına göre şüpheli, sandöviçin üzerine bu maddeden iç organlara ağır zarar verecek miktarda sürmüştü.

Adamın evinde de ağır metal bileşenleri tespit edilirken, yetkililer soruşturmayı genişletti. Şirkette 2000 yılından bu yana metal zehirlenmesiyle bağlantılı olarak yaşanan en az 21 ölüm de yeniden incelenecek. Polis, "Şirketteki ölüm vakalarında şaşırtıcı miktarda kalp krizi ve kanser vardı" dedi. Uzmanlar ise bu ölümlere ağır metal zehirlenmesinin yol açmış olabileceğini söylüyor.

Şüphelinin sorulara yanıt vermeyi reddettiği belirtilirken, polis şimdi aile üyelerini ve ölen kişilerin doktorlarını sorgulayacak. Bu kişilerin mezarlarını açığp inceleme yapmak için 15 kişilik bir cinayet masası ekibi de oluşturuldu. (Dış Haberler)