Yunan yönetmen Angelopulos'un tüm kültürel mirası yandı

Dünyanın önemli yönetmenlerinden Theo Angelopulos'un evi yangında büyük hasar gördü. Yönetmenin eşi Fivi İkonomopulu-Angelopulos, yönetmenin gün ışığına çıkmamış tüm entelektüel üretiminin yangınla birlikte yok olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Yunanistan'da yüze yakın kişinin ölümüne neden olan yangın faciasında yanan evlerden birinin de 2012'de yaşamını yitiren Yunan yönetmen Theo Angelopulos’un evi olduğu ortaya çıktı. Evle birlikte Angelopulos'un kültürel mirası da yandı.

Yönetmenin eşi Fivi İkonomopulu-Angelopulos, eşinden kalan tüm belgelerin, kitapların ve gün ışığına çıkmamış tüm entelektüel üretiminin evle birlikte yandığını söyledi.

THEO ANGELOPULOS KİMDİR?

Yunan sinemasının öncü yönetmenlerinden Angelepulos 1935'te Atina'da dünyaya geldi. Sanatsal sinemanın en  önemli temsilcileri arasında yer aldı. Filmlerinde mitolojik göndermelerle birlikte tarihsel bağlam içinde toplumsal konuları işledi. Özellikle bireyin yaşamına dair ızdıraplar ve düş kırıkları üzerine yoğunlaştı. ilk gençliğinde, 1989 yıllarında egemen olan Amerikan sinemasından, Fransa'da yaşamaya başladıktan sonra Avrupa sinemasından ve Yeni Dalga film akımından fazlasıyla etkilendi. Angelopoulos 'un ölümü 24 Ocak 2012 günü, akşam saatlerinde Pire-Draρetsona otoyolunda, Öteki Deniz-The Other Sea adlı yeni filminin çekimi sırasında gerçekleşti. Yönetmenin en çok bilinen filmleri ise, "Kiteraya Yolculuk", "Arıcı", "Leyleğin Geciken Adımı", "Ulis'in Bakışı", "Sonsuzluk ve Bir Gün", "Ağlayan Çayır" ve "Zamanın Tozu".

(HABER MERKEZİ)

(Kaynak: in.gr )