Çocuk istismarıyla suçlanan kardinal istifa etti

Vatikan, çocuk istismarıyla suçlanan Theodore McCarrick'in kardinallikten istifa ettiğini duyurdu. Açıklamada, McCarrick'in inceleme biten kadar "ibadet ve kefaret hayatı" yaşayacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çocuk istismarıyla suçlanan ABD'li kardinal Theodore McCarrick, istifa etti. Vatikan, McCarrick'in iddialar incelenene kadar inzivaya çekilerek "ibadet ve kefaret hayatı" yaşayacağını açıkladı.

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın haberine göre, Katolik Kilisesi'nin ABD'deki en önemli isimleri arasında gösterilen kardinal Theodore McCarrick çocuk tacizi suçlamaları nedeniyle istifaya zorlandı.

Washington Başpiskoposluğu da dahil olmak üzere üst düzey görevlerde bulunan McCarrick, 45 yıl önce New York'ta görev yaparken bir çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanıyor.

BAŞPİSKOPOSLUK: İDDİALAR İNANDIRICI DEĞİL

McCarrick hakkında New York Başpiskoposluğu tarafından bir inceleme başlatılmış ve suçlamaların "inandırıcı ve sağlam temelli" olduğu sonucuna varıldığı açıklanmıştı. Bunun üzerine geçen ay Papa Francesco'nun talebi üzerine McCarrick'in kamuya açık rahiplik görevlerinden uzaklaştırıldı.

Suçlamalara konu olan davranışlarını "hatırlamadığını" iddia eden McCarrick ise "masum olduğuna inandığını" söylüyordu. Bu arada McCarrick hakkında başka iddialar da ortaya atılırken kendisi bu yeni iddialara yanıt vermedi.

VATİKAN: MCCARRİCK İDDİALAR İNCELENENE KADAR İNZAVAYA ÇEKİLECEK

45 yıl önceki olayın zaman aşımı nedeniyle mahkemeye taşınamayabileceği belirtiliyor. Ancak Vatikan'dan dün yapılan açıklamada, McCarrick'in geçen Cuma akşamı Papa Francesco'ya kardinallikten istifasını sunduğu ve Papa'nın da istifayı kabul ettiği belirtildi.

Vatikan'ın açıklamasında, eski kardinalin hakkındaki iddialar kilise kanunlarına göre incelenene kadar inzivaya çekilerek "ibadet ve kefaret hayatı" yaşayacağı belirtildi.