Yayaların üstüne kasıtlı su sıçratan şoför işten atıldı

Bir inşaat firması çalışanının sokaktaki insanların üstüne kasıtlı olarak su sıçrattığı tesadüf eseri tespit edildi. Şoförü işten çıkaran ve özür dileyen firma, vatandaşların takdirini kazandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanada'nın Ottawa kentinde yayalara kasıtlı olarak su sıçrattığı tespit edilen bir şoförün işine son verildi. Şoförün çalıştığı inşaat şirketi Black & McDonald, Facebook'tan, 'Söz konusu şahıs artık istihdam edilmemektedir' açıklamasını yaptı.

BBC'nin haberine göre; Şoförün davranışları başka bir aracın arkasındaki kamera sayesinde şans eseri fark edilmişti. YouTube'a yüklenen 45 saniyelik videonun sonunda aracın üzerindeki inşaat şirketi logosu açıkça görülüyor. 3 günde 1,2 milyondan fazla izlenen videonun ardından, sorumlu şirket Black & McDonald, Facebook üzerinden özür diledi: "Bir şoförümüzün kabul edilemez sürüş tarzından ötürü Ottawa'da yaşananlar nedeniyle özür diliyoruz. Bu olay istisnai bir vakadır." dedi. Şirketin sözcüsü ise polisle işbirliği yaptıklarını açıkladı.

'SANA O MAAŞI İNSANLARI ISLATASIN DİYE VERMİYORLAR'

Ottawa Sun gazetesi, şoförün herhangi bir cezai kovuşturmayla karşı karşıya kalmayacağını, polisin şoförün işten alınmasının yeterince büyük bir ceza olduğunu düşündüğünü aktardı. Çavuş Mark Gaiten basına, "Dosya kapanmıştır. İşverenin uygulaması hem şoföre hem de okurlarınıza ve izleyicilerinize yeterli dersi veriyor" şeklinde konuştu. Şirketin hızlı davranışı ise sosyal medya kullanıcıları tarafından övgüyle karşılandı. İşsiz bir inşaat işçisi şoförün saygısızlığına kızıp, "Sana o maaşı şirket aracıyla sokakta insanları ıslatasın diye vermiyorlar" ifadelerini kullandı.