Buzz Aldrin 'Ay'a gitmedik' dememiş!

Astronot Buzz Aldrin'in "Ay'a hiç gitmedik' dediği iddia edilen haber yanlış çıktı. Aldrin söyleşide "Geçmişte bunun neden durduğunu bilmemiz gerekir" diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ay'a ilk defa giden astronotlardan biri olan astronotlardan biri olan Buzz Aldrin'in aslında Ay'a hiç gidilmediğini söylediği iddia edilen haber yanlış çıktı.

Facebook'ta We are Change (Değişim Biziz) başlıklı bir sayfadan yayılan iddiaya göre bir kitap festivalinde Buzz Aldrin sekiz yaşındaki Zoey isimli bir kız çocuğunun sorularını yanıtlarken "Aslında Ay'a hiç gitmedik" diyor. Milliyet tarafından da yayınlanan iddiaya göre Aldrin'in ailesi de babalarının akli dengesini kaybettiğini söylüyor.

'İLK DEFA GİTTİĞİNİZ İÇİN KORKTUNUZ MU'

Öte yandan yaklaşık 17 dakika süren video seyredildiğinde Zoey Buzz Aldrin'e "Oraya ilk defa siz gittiğiniz için korktunuz mu? "Yerçekimsiz ortamda uçuyormuş gibi hissettiniz mi?" gibi sorular da soruyor.

'BİZ DEVAM ETMEK İSTİYORDUK'   

Videonun kafa karışıklığına sebep olan bölümde ise Zoey "Ay'a neden uzun süredir gidilmiyor?" diyor Aldrin ise soruyu şu şekilde cevaplıyor: "Bu sekiz yaşındaki bir çocuğun soracağı bir soru değil. Bu benim soracağım bir soru. Galiba cevabını da biliyorum.  Uzun zamandır aya gidilmedi. Olaylar böyle gelişti. Biz aslında devam etmek istiyorduk. Gelecekte de bunu yapmak istiyorsak neden bunun geçmişte durduğunu da bilmemiz gerekir...Para... Yeni roketler alabilmek için para gerekiyor" (Dış Haberler)