10 saat sonra kurtarılan kadın: Düştü mü atladı mı?
Adriyatik Denizi’nde gemiden ‘düşerek’ kaybolan ve 10 saat sonra bulunan İngiliz kadının hikayesi soru işaretleri yarattı. Görgü tanıkları kadının düşmediği ve gemiden atladığı yönünde ifade verdi.
DUVAR - Dubrovnik’ten Venedik’e giden cruz gemisinden düştükten 10 saat sonra kurtarılan Kay Longstaff’ın hikayesine dair yeni gelişmeler ortaya çıktı. The Sun gazetesi, kadının atlamış olabileceğine ilişkin bir teori üzerinde durdu. 46 yaşındaki eski uçak hostesinin Adriyatik Denizi’nin ortasında bulunmasının ardından, soruşturma başlatan polisin, görgü tanıklarının ifadelerine başvurduğu bildirildi. Kadının, sarhoş olup erkek arkadaşıyla tartıştıktan sonra gemiden atladığı ihtimali üzerinde duruldu. İtalyan polisi, Longstaff’ın gemiden düşmüş olamayacağını savunurken, erkek arkadaşın sorgusunda, o gece alkol aldıktan sonra tartıştıkları yönünde ifade verdiği öğrenildi.
GÖRGÜ TANIKLARI: DÜŞMEDİ ATLADI
İsmi açıklanmayan kişinin kamarasına döndüğü ve sabah gemi çalışanları tarafından uyandırılarak kız arkadaşının kayıp olduğu yönünde bilgilendirildiği ortaya çıktı. Güvenlik kameraları görüntülerinde de ‘kadının yalnız başına olduğu ve itilmediğinin görüldüğü’ kaydedildi. Longstaff’ın babası da kızının özel hayatında zor günler geçirdiğini dile getirdi. Görgü tanıkları ise, “O düşmedi, kendisi atladı” şeklinde konuştu. Bir başka görgü tanığı da, “Kadın erkek arkadaşıyla kavga ettikten sonra ağlamaya başladı ve bir süre sonra da atladı. Zaten orası en az altı adım yüksekliğinde, düşmüş olmasına imkân yok, mutlaka tırmanması gerekecektir” ifadelerini kullandı.
‘Kış olsa kurtulamazdı’
Longstaff’ın mucizevi kurtuluşunu değerlendiren uzmanlar, olayın yaz mevsimi yaşanmasının kadının şansı olduğunu söyledi. İron Man olarak uluslararası derecelere imza atan Ali Rıza Bilal, “Profesyonel yüzücü olmayan birinin 10 saat yüzmesi imkânsız. En önemli hareket, suyun üzerinde durup kurtarılmayı beklemek. Biraz şans, biraz mucize, biraz enerjiniz ve kondisyonunuz varsa, hayatta kalabilirsiniz” dedi.
Emekli su altı taarruz komandosu Namık Ekin ise şunları söyledi: “Bu olay kışın olsaydı, 5 dakikadan fazla yaşayamazdı. Suda çok fazla hareket edip enerji harcadığınızda ısı kaybedecek, hipotermi riskiniz olacaktır. Denize düşen kişi üzerindeki elbiseleri çıkarmamalıdır. Bu sayede elbiseyle vücut arasındaki su biraz da olsa ısınacaktır.” (Kaynak: Milliyet)