IŞİD'in Afganistan'daki liderinin öldürüldüğü açıklandı

IŞİD'in Afganistan'daki lideri Abdu Saad Erhabi'nin öldürüldüğü iddia edildi. Afganistan Cumhurbaşkanı Sözcüsü Murtazawi, harekatı "Afganistan’da IŞİD'e büyük darbe" olarak nitelendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'in Afganistan'daki lideri Abdu Saad Erhabi'nin öldürüldüğü açıklandı. Harekatın insansız hava aracıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Amerikan'nın Sesi'nin haberine göre, insansız hava aracıyla düzenlenen harekatla IŞİD’in Afganistan’daki lideri Abdu Saad Erhabi’nin öldürüldü. Harekatta Erhabi’nin yanı sıra örgütün 9 üst düzey isminin de hayatını kaybettiği aktarıldı.

Operasyon örgütün merkezinin bulunduğu ülkenin doğusundaki Nangarhar eyaletinin Khogyani bölgesinde gerçekleştirildi. Eyalet hükümeti sözcüsü Attaullah Khogyani örgüte ait iki üssün de yok edildiğini söyledi.

Afganistan istihbarat yetkilileri operasyona uluslararası güçlerin de yardım ettiğini ifade etti. Afganistan Cumhurbaşkanı Sözcüsü Shahussain Murtazawi, harekatı "Afganistan’da IŞİD'e büyük darbe" olarak nitelendirdi.

IŞİD'in Afganistan ve Pakistan kolu olarak açıkladığı Horasan örgütü, ilk saldırısını 2015 yılında Taliban militanlarına düzenledi.

Erhabi, örgütün Afganistan’da eylemlerine başlamasından beri  öldürülen dördüncü lideri oldu.