Reklam için öğrencilerin ten rengini koyulaştırdılar!

Fransa'da bir sanat okulunun ABD'de açılacak şubesi için hazırladığı tanıtım fotoğrafında, okulda çeşitli kökenlerden öğrencilerin olduğu izlenimini yaratmak amacıyla bazı öğrencilerin ten rengini dijital olarak 'koyulaştırması' tepki çekti. Okul bir özür yayımladı ancak suçu ABD'li tanıtım firmasına attı!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın Lyon kentinde bulunan saygın bir sanat okulu olan 'Ecole Emile-Cohl', ABD'nin Los Angeles kentinde açmayı planladığı şubesinin tanıtımı için İngilizce bir internet sitesi hazırladı. Sitede 5. sınıf öğrencilerinin toplu çektirdiği bir fotoğraf da yer aldı.

Ancak okuldaki çeşitliliğin fazla olduğu izlenimini yaratmak amacıyla orijinal fotoğraftaki bazı öğrencilerin ten rengi fotoğraf düzenleme programı marifetiyle siyahlaştırıldı. Orijinal fotoğrafla üzerinde oynanmış fotoğraf karşılaştırıldığında bazı öğrencilerin ten renginin koyulaştırıldığı hatta orijinal fotoğrafta yer alamayan koyu ten renkli 2 kişinin fotoğraftaki grubun içine montajlandığı görüldü. Montajlı ve orijinal fotoğrafı birbiriyle karşılaştırarak Twitter'da ilk yayımlayan ise okulun eski bir öğrencisi oldu.

Kelsi Phung adlı öğrenci CNN'e yaptığı açıklamada, "Fotoğraf ilk olarak şu anda okulun öğrencisi olan bir kişi tarafından bir Fransız animasyon stüdyosunda yayımlandı ardından da bir Facebook grubunda yayımlandı. Öğrencinin kimliğini korumak istiyorum o nedenle fotomontajı duyurmanın sorumluluğunun ben üstleniyorum" dedi.

ÖZÜR YAYIMLANDI ANCAK...

​Olay Twitter kullancılarının da tepkisini çekti. Kimi montajın 'kabul edilemez' ve 'utanç verici' olduğunu söyledi. Bazıları ise olayı 'azgın faşizmin bir türü' olarak niteledi. ​5 Eylül'de siteye konulan fotoğraf 7 Eylül'de kaldırılsa da okul bir özür yayımladı ve montajı ABD merkezli iletişim firmasının hazırladığını, ayrıca olayın ardından firmayla ilişkilerini sonlandırdıklarını duyurdu.

CNN'e konuşan Ecole Emile-Cohl'un müdür yardımcısı Emmanuel Perrier ise, "İletişim firması çeşitlilik eklemek için kendiliğinden bazı öğrencilerin ten rengini koyulaştırmış. İletişim kampanyası ABD'de yapıldı. İnternet sitesi kamuya açıldığında biz bir şey fark etmedik. Bunu ilk fark eden öğrencilerimiz oldu" dedi.

Perrier şirketin ismini açılamasa da, "Sözleşmemiz sona erdi. ABD yasaları karmaşık ancak biz burada durmak istemiyoruz ve şikayette bulunacağız" ifadelerini kullandı. (Kaynak: Sputnik)