Trump: Ruhani çok şeker bir adam

ABD Başkanı Trump, BM Genel Kurulu'nda 'İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüşmek istediğini' söyledi. Talebi kabul edilmeyen Trump "Ruhani'nin çok şeker bir adam" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - BM Genel Kurul'unda en çok tartışılan konularında başında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve ABD Başkanı Trump arasında geçen diyalog yer alıyor. Trump, BM Genel Kurulu'nda İran Cumhurbaşkanı ile görüşme fikrini ortaya atmış, Ruhani ise bir açıklama yaparak 'ABD Başkanı Trump’ın tavrının hiç ümit vermediğini bu nedenle de görüşmenin hiçbir etkisinin olmayacağını' söylemişti.

'Taleplere rağmen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşme planım yok. Belki gelecekte bir gün' diyen Trump, Ruhani'ye atıfla şöyle söyledi: ''Tümüyle şeker bir adam olduğundan eminim!'' ​

Geçen hafta ABD’nin BM Temsilcisi Nikki Haley, Türkiye ve İran liderlerinden görüşme talebinin gelmesi durumunda Trump’ın bunu değerlendireceğini duyurdu. Ardından haftasonunda Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran tarafından talep gelmesi durumunda Trump'ın Ruhani ile görüşmekten mutluluk duyacağını söyledi.

'TRUMP ÜMİTSİZ VAKA'

Ancak BM Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'a giden Ruhani, ABD'li medya yöneticileriyle yaptığı toplantıda, Trump ile görüşmenin hiçbir etkisinin olmayacağını dile getirdi.

Görüşmenin ihtilaflar azaldığında ve olumlu bir sonuçtan ümitli olunduğunda yapılabileceğini belirten İran Cumhurbaşkanı, Trump'ın tavrının hiç ümit vermediğini, bu nedenle görüşmenin hiçbir özelliğinin ve etkisinin olmayacağını vurguladı. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler Trump BM şeker ruhani