Havalimanı polisine 'Daha az gülümseyin' talimatı

Hindistan'da havalimanı polislerine daha gülümsemeler talimatı verildi. Havalimanı güvenliğinden sorumlu polis biriminin müdürü Rajesh Ranjan, "Yolculara karşı aşırı dostane olamayız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'da havalimanlarında görev yapan polislere "daha az gülümsemeleri" yönünde emir verildi.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, yolculara karşı güler yüzlü olmanın "havalimanlarındaki güvenlik önlemlerinin sıkı olmadığı" izlenimini vereceği gerekçesiyle alındı.

Havalimanlarındaki güvenlikten sorumlu polis birimi CISF'in Genel Müdürü Rajesh Ranjan, "Yolculara karşı aşırı dostane olamayız" dedi. Ranjan, 11 Eylül saldırıları ile sonuçlanan uçak kaçırma olaylarında, ABD'li güvenlik personelinin havalimanlarındaki nazik tutumunun da gerekçe olarak gösterildiğini hatırlattı.

'EĞİTİM İÇİN ULUSLARARASI ŞİRKETLE ANLAŞTIK'

Ranjan, uluslararası bir şirketle, havalimanı personeline yolculara nasıl davranılacağı konusunda eğitim verilmesi konusunda anlaşma yaptıklarını açıkladı. Yetkililer, "aşırı gülümsemeden yeteri kadar gülümseme sistemine" geçiş ile personelin daha "uyanık" olmaya odaklanmasının amaçlandığını söylüyor.

Hindistan'da havayolu ulaşımın ucuzlaması ve yeni havalimanlarının inşasıyla uçak yolcularının sayısı son 10 yılda altı kat arttı. Artan taleple baş etmekte zorluk çeken havalimanlarının kapasite ve güvenlik önlemlerinin artırılması için milyarlarca dolarlık kaynağa ihtiyaç duyduğu belirtiliyor.