Kırım’da bir okula bombalı saldırı: 18 ölü

Kırım'da bir okula bombalı saldırı gerçekleştirildi. 18 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişi yaralandığı patlamayı okulun bir öğrencisinin yaptığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kırım'da bir okula yapılan  saldırıda 18 kişi hayatını kaybederken, 50'den fazla kişi yaralandı. Rusya tarafından yapılan ilk açıklamada patlamanın okulun kantinine yerleştirilen bir bombadan kaynakladığı söylendi.

'BESLAN SALDIRISINA BENZİYORDU'

O sırada olay yerinde olmayan okul müdürü ise bazı silahlı kişilerin binaya girdiğini ve önlerine çıkan herkese ateş ettiğini söyledi. Saldırının kendisi okuldan ayrıldıktan on dakika gerçekleştiğini belirten müdür, üzerinde patlayıcı bulunan saldırganlardan birinin okulun içinde üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiğini belirtti. Okul müdürü,   olayın 2004 yılındaki 330 kişinin hayatını kaybettiği Beslan saldırısına benzediğini söyledi.

SALDIRGAN 18 YAŞINDA

Ölenlerin çoğunun öğrenciler olduğu açıklanırken, Kırımlı yetkililer, saldırganın okulun öğrencilerinden biri olduğunu ve intihar ettiği belirtti. Rusya Soruşturma Komitesi ise yaptığı açıklamada olayın bir terör saldırısı değil toplu katliam olduğunu belirtti. Saldırganın 18 yaşındaki öğrenci Vladislav Roslyakov olduğu açıklandı. Kamera kayıtlarının incelemesinin ardından Roslyakov'un elinde bir tüfekle diğer öğrencilere ateş açtığı anlaşıldı. Okul ve içindeki kreşin tahliyesi için ulusal muhafızlar ve dört askeri uçak bölgeye gönderildi.

Olayın ardından ilk yapılan açıklamalarda, patlamanın gaz sıkışması nedeniyle gerçekleştiği belirtilmişti. Kırım'da üç günlük yas ilan edildi. (Dış Haberler)

Etiketler patlama Kırım kerç