'ABD Suriye'den çekilmeyi düşünüyor'

ABD basını, Başkan Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararı aldığını duyurdu. Reuters'a konuşan yetkililer 'IŞİD'in elindeki topraklar geri alındıktan sonra Amerikan askerlerinin tamamen çekilebileceğini' söyledi; CNN International Trump'ın kararı dün aldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Suriye'den tamamen çekilme ihtimalini değerlendirdiği belirtildi. Reuters'a konuşan yetkililer, 'IŞİD'in elindeki tüm toprakların geri alınmasının ardından Amerikan askerlerinin tamamen çekilmesinin gözden geçirildiğini' söyledi. Yetkililer daha fazla ayrıntı vermedi.

CNN: TAM VE HIZLI BİR ÇEKİLME PLANLANIYOR

CNN International'a konuşan bir Pentagon yetkilisi de, 'Suriye'den tam ve hızlı bir çekilmenin' planlama aşamasında olduğunu söyledi. CNN'in Pentagon muhabiri Barbara Star, ABD Başkanı Donald Trump'ın bu kararı 'dün aldığını' söyledi. Star, sahadaki 2 bine yakın Amerikan askerlerinin 'tam ve hızlı bir çekilme' ile ülkeye döneceğini söyledi.

'TÜRKİYE VE RUSYA İÇİN BÜYÜK ZAFER'

CNN yayınında, bu kararın 'Türkiye ve Rusya için büyük bir zafer olduğu' yorumu da yapıldı.

WSJ: ORTAKLARINI BİLGİLENDİRMEYE BAŞLADI

Wall Street Journal gazetesi de Suriye'deki Amerikan askerlerinin çekilmeye hazırlandığını, ABD ordusunun bölgedeki ortaklarını bu konuda bilgilendirmeye başladığını öne sürmüştü.

Trump: Suriye'de kalmak için artık bir sebebim yokTrump: Suriye'de kalmak için artık bir sebebim yok

ABD'nin Suriye'deki varlığı, Washington'da bugüne dek tartışma konusuydu. Başkan Donald Trump geçen yıl Suriye'den çekilmek istediğini açıklamış, kısa süre sonrasında Savunma Bakanlığı'ndan itiraz gelmişti. ABD Savunma Bakanı James Mattis o dönem, 'IŞİD'in yeniden ortaya çıkmaması için Suriye'de daha uzun vadeli bir stratejiyi' savunmuştu. Son olarak, ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonun Suriye'nin kuzeyinde yeni üsler kurduğu belirtilmişti. (Dış Haberler)

Rusya: ABD'nin Suriye'deki yasadışı varlığı barışa engelRusya: ABD'nin Suriye'deki yasadışı varlığı barışa engel