Pentagon da doğruladı: Çekilme başladı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye'den çekilme haberlerini doğruladı. İlk açıklamasında "Suriye'de değişen bir şey yok" mesajı veren Pentagon, son olarak "ABD askerlerinin Suriye'den eve dönme süreci başladı" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyaz Saray'ın "Suriye'den çekilme başladı" açıklamasına Pentagon'dan da 'doğrulama' geldi. ABD Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, "ABD askerlerinin Suriye'den eve dönme süreci başladı. IŞİD karşıtı mücadelenin bir sonraki aşamasına geçiyoruz" denildi.

Açıklamada, "Koalisyon IŞİD'in elindeki bölgeleri özgürleştirdi ama IŞİD karşıtı mücadele hiçbir şekilde bitmiş değil" denildi, "Güçlerimizi korumak için ve operasyonel güvenlik gerekçeleri ile daha fazla ayrıntı vermeyeceğiz. IŞİD'i faaliyet gösterdiği her yerde yenilgiye uğratmak için ortaklarımız ve müttefiklerimiz ile çalışmaya devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Pentagon'un, şu aşamada çekilmeye karşı çıktığı belirtilmişti. Pentagon çekilme haberlerine dair ilk açıklamasında da "Şu an için ortaklarımızla birlikte ve ortaklarımız kanalıyla çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı. (Dış Haberler)