Öğrencilere 'öldürün' diyen rektör yardımcısına tepki yağıyor

Hindistan'da bir üniversitede rektör yardımcısının öğrencilere "Arkadaşlarınızla kavga ederseniz onları dövün, mümkünse öldürün" demesi tartışılıyor. Eğitim bakanlığı rektör yardımcısından açıklama istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'da devlete bağlı Purvanchal Üniversitesi'nin Rektör Yardımcısı Raja Ram Yadav'ın öğrencilere kavga ettikleri kişileri öldürmelerini 'tavsiye ederken' görüntülenmesi tepki çekti. Yadav'ın bir eğitimci olarak kullandığı dil tartışma yaratırken, görüntülerin viral olması üzerine Eğitim Bakanlığı da açıklama istedi.

Yadav söz konusu görüntülerde, okul tarafından düzenlenen bir etkinlikte kürsüde konuşma yapıyor. Rektörü yardımcısı, "Eğer bu okulda öğrenciyseniz, bana asla ağlayarak gelmeyin. Bunun yerine, eğer arkadaşlarınızla kavga ederseniz, onları dövün, mümkünse öldürün. Biz daha sonra icabına bakarız" diyor.

Yadav tepkiler üzerine yaptığı açıklamada sözlerinin cımbızlanarak bağlamından koparıldığını savundu; öğrencilere 'cesur ve özgüvenli olmalarını söylemeye çalıştığını' öne sürdü. Uttar Pradesh eyaletinin Bakanlar Kurulu üyesi Sidharth Nath Singh ise olayın üzerine "Bu sözler yanlıştı. Yadav bu tür yorumlar yapamaz. Suç oranının yüksek olduğu bir yerde öğrencilere barış öğretilmeli. Bu zihniyet hakkında umarım gerekli adımlar atılır" dedi. (Dış Haberler)